NIEUWSDenon

Denon AV-receivers klaar voor 3D-geluid


Redactie HiFi.nl | 22 juni 2015 | Denon

Denon introduceert twee nieuwe netwerk-AV-receivers op de Nederlandse markt. De Denon AVR-X2200W en AVR-X1200W zijn 7.2-kanaals home cinema-systemen die klaar zijn voor het geluid van de toekomst; ze ondersteunen namelijk Dolby Atmos en DTS:X.

Later dit jaar verschijnt er een gratis firmware-update die de recievers gereed maakt voor deze nieuwe surround-technieken. Maar ook wat betreft het beeld moeten ze klaar zijn voor de toekomst. Alle HDMI-ingangen zijn namelijk geschikt voor de nieuwste HDMI-specificaties en bieden ook ondersteuning aan Full 4K Ultra, HDR en HDCP 2.2.

AVR-X1200W
De zeven kanalen van de AVR-X1200W zij elk goed 145 watt en de discreet opgebouwde versterker moet zorgen voor een krachtig en gedetailleerd geluid. De Dolby Atmos-decoder en Dolby Surround-upmixer voorzien je luisterruimte van een driedimensionaal geluid in combinatie met hooggeplaatste luidsprekers of luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning die omhoog gericht staan, voor een luidsprekerconfiguratie tot 5.1.2. De receiver is voorbereid op DTS:X en DTS Neural:X upmixer, waarmee onafhankelijk van het aantal aangesloten luidsprekers een surround sound wordt gecreëerd.

Hij is daarnaast uitgerust met Bluetooth voor het streamen van je muziek vanaf mobiele apparaten en Wi-Fi om verbinding te maken met thuisnetwerken. Daarbij geeft hij toegang tot veel verschillende geluidsbronnen, zoals Apple AirPlay, NAS-opslag, internetradio en, waar beschikbaar, Spotify Connect. Ook kan hij uit de voeten met hi-res audiobestanden (FLAC, AIFF en DSD). Voor de bediening heeft Denon een nieuwe AVR Remote-app aangekondigd voor iOS- en Android-apparaten.

AVR-X2200W
De AVR-X2200W heeft in vergelijking een iets krachtigere versterker van 150 watt per kanaal. Hij beschikt over 8 HDMI-ingangen en 2 HDMI-uitgangen. De processor in het videodeel kan zowel SD- als HD-videobronnen via analoge of digitale signalen upscalen en transcoderen voor een kijkervaring in de 4K Ultra HD-resolutie. Om hem veelzijdig te maken heeft hij een uitgebreide reeks ingangen, controleopties en een voorversterker voor een tweede zone.

Installeren kan met behulp van de Denon Setup Assistant en de verkorte installatiehandleiding. Audyssey MultEQ XT voert een akoestische ruimtemeting uit en zorgt automatisch voor de optimale klankbalans op de plek waar je luistert. Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling en Audyssey Dynamic EQ zorgt zelfs voor goede surround bij lage volumes. Denon is ook milieubewust; met de ECO-modus, hij schakelt automatisch bij verandering in volume, kun je het energieverbruik omlaag brengen, waarbij het resultaat op het display te zien is.

Prijs en beschikbaarheid
DeAVR-X1200 moet als het goed is vanaf juli 2015 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 549 euro. De AVR-X2200 is naar verwachting ook vanaf juli leverbaar, maar dan voor adviesprijs van 699 euro. Voor meer informatie over DTS:X en DTS Neural:X kun je het beste even op de website van Denon kijken.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »