NIEUWSNagra

Nagra presenteert Classic AMP eindversterker

Redactie HiFi.nl | 08 juni 2015 | Nagra

Nagra maakte onlangs indruk met hun high end DAC en nu presenteert het Zwitserse merk een nieuwe versterker. De Classic AMP stereo eindversterker was al te horen bij de demonstraties van Rhapsody in München en komt nu ook naar Nederland.

Het compacte apparaat (39,5 cm breed x 27,7 cm diep en 17,4 cm hoog) moet volgens het merk een hoge mate aan kracht combineren met verfijning en elegantie. Daarom heeft Nagra ervoor gekozen om slechts één enkel paar MOSFET transistoren per kanaal te gebruiken. Transistoren die voor een groot deel van hun bereik in klasse A staan ingesteld en in een nieuw concept met royale voedingscapaciteit zijn geïmplementeerd.

De versterker heeft een vermogen van 2 x 100 Watt of 1 x 200 Watt. Dat lijkt niet veel, maar volgens Nagra blijft de Classic AMP ten allen tijde stabiel, ook bij lage impedanties. Om dit te bereiken is een volledig nieuws concept uitgedacht, waardoor de versterker ook bij de meest abrupt optredende transiënten niet uit zijn evenwicht zou geraken.

De Nagra Classic AMP heeft een adviesprijs van 15.250 euro. Bekijk ook onze merk-pagina van Nagra.


EDITORS' CHOICE