REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Man Up


Redactie HiFi.nl | 07 juni 2015

Onze bioscooptip van deze week is een romkom van Britse bodem. Simon Pegg (Hot Fuzz) en Lake Bell (Boston Legal) spelen de hoofdrollen in Man Up van regisseur Ben Palmer (The Inbetweeners). Filmpjekijken.com beloonde de film met vier uit vijf sterren.

Nancy (Bell) wordt door Jack (Pegg) per ongeluk aangezien als zijn blind date. Omdat ze zelf echter al geruime tijd wanhopig op zoek is naar een man besluit ze mee te spelen en ontstaat er iets moois tussen de twee. Maar is Nancy uiteindelijk mans genoeg om hem de waarheid te vertellen en is Jack mans genoeg om zich over haar leugen heen te zetten? Het scenario voor Man Up stond in 2011 op de Brit List; het lijstje met de beste nog ongeproduceerde scripts uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Hoofdredacteur Jochem Geerdink vindt dat die plek in dat lijstje verdiend was. "Je vraagt je lange tijd af welke kant het script opgaat, zeker in het begin doet de film denken aan bijvoorbeeld genreklassieker Bridget Jones' Diary. We kunnen enkel verklappen dat Man Up vooral de goede kant opgaat. Na krap anderhalf uur van puntige dialogen, komische situaties en herkenbaarheid, kan het haast niet anders dat je met een grote glimlach, en toch ook wat vochtige oogjes, de aftiteling over het scherm ziet rollen."

Ook de oh zo fijne Britse humor kon Geerdink wel bekoren. "Het komische aspect is dik in orde in Man Up, niet in de laatste plaats door Pegg en Bell. Al is het wel even wennen om de op en top Amerikaanse actrice met een dik aangezet Brits accent te horen praten, maar haar spel is ontwapenend. Voor de hilarische bijrollen zorgen onder meer Rory Kinnear (Skyfall, The Imitation Game) als Nancy's middelbare school stalker Sean en Olivia Williams (Sabotage, Maps to the Stars) als Jacks ex-vrouw."

 

De volledige recensie van Man Up kun je hier teruglezen.

EDITORS' CHOICE