Mark Levinson komt met geïntegreerde versterker No 585

Redactie HiFi.nl | 05 juni 2015 | Mark Levinson

Mark Levinson heeft een opvolger voor de No 383 versterker. De No 585 heeft wederom een losse voorversterker gecombineerd met een eindversterker in één chassis, maar is op zowel wat betreft het uiterlijk als op technisch vlak weer doorontwikkeld.


De dual-mono opzet vindt zijn oorsprong in de ingekapselde en zwevend opgehangen 900VA voeding. De batterij aan buffercondensatoren en de overgedimensioneerde eindtrap moeten de No 585 naar 200 Watt per kanaal aan 8 Ohm stuwen. De No 585 kan uit de voeten met zowel standaard 16-bit files als high-res DSD bestanden.

De inputsectie is discreet, dual-mono en gespiegeld van opbouw om vervuiling buiten te houden en het signaal zo puur mogelijk door te geven. Dat geldt ook voor de digitale ingangssectie. Afgesloten van de analoge schakelingen en met een eigen voeding transfereert de No 585 digitale signalen vanaf AES/EBU, S/PDIF of USB naar het analoge domein.

Voor de eigenlijke DA conversie gebruikt hij een ESS Sabre 32-bit D/A chip waarvan Mark Levinson alleen de gebalanceerde stroom uitgang benut. Omzetting van deze stroombron naar spanning doet de No 585 met haar eigen circuit. Mede dankzij de afgeschermde opzet zou de klank optimaal moeten zijn.

De Mark Levinson No 585 heeft een adviesprijs van 14.490 euro en is exclusief verkrijgbaar via de geautoriseerde Mark Levinson dealers. Daarbij geldt momenteel ook een kortingsactie; bij inruilen van een werkende voorversterker, eindversterker of geïntegreerde versterker kun je nu tot 20% inruilkorting krijgen op die aankoopprijs.


EDITORS' CHOICE