NIEUWSMagico

Magico's nieuwe S7 heeft M-Project techniek aan boord

Magico introduceert een nieuwe speaker in hun S-lijn. De Magico S7 borduurt niet alleen verder op het succes van voorgangers zoals de S3 (lees hier onze recensie) en S5, maar men heeft nu ook gekeken naar het zeer exclusieve M-Project.

Voor de vijf geheel nieuw ontwerpen luidsprekerunits betekent dit dat in het geval van dit gesloten 3-weg systeem van exact dezelfde materialen en technieken gebruik wordt gemaakt als in het gelouterde M-Project model.

Ook qua behuizing verschilt de S7 ten opzichte van haar voorgangers. De onderlinge gebogen delen van de akoestisch volledig ontkoppelde behuizing bestaan uit 1,25 cm dik ge√ęxtrudeerd aluminium. Met een diameter van 40,64 cm worden ze volledig in eigen huis vervaardigd.

Dan door naar de luidsprekerunits; de S7 huisvest drie 25,4 cm bas units, ieder voorzien van zowel krachtige magneten als stijve aluminium conussen. Hiermee zouden ze diepe laagfrequenties produceren met zowel maximale snelheid als grote accuratesse en een onvervormde geluidsdruk van 120 dB bij 50 Hz op 1 meter.

De 15,24 cm grote middenunit heeft een gelaagde conus van meerlaags Arkema nanotube en XG Sciences C-750 Nanographene. De nieuwe conus is 20% lichter en 300% stijver dan alle voorgangers.

Twee grote magneten moeten zorgen voor een stabiel magnetisch veld waarin de titanium spreekspoel optimaal kan functioneren. Net als eerder bij de S3, is ook bij deze S7 voor het middengebied van een speciaal ontworpen afzonderlijke polymeer behuizing gebruikgemaakt.

De nieuwe 2,54 cm tweeter maakt gebruik van een diamant gecoat Berillium membraan met geoptimaliseerde geometrie. Hij is in staat tot een extra hoge belastbaarheid en bezit een groot afstraalgedrag in combinatie met lage vervormingscijfers.

De adviesprijs is helaas nog niet bekend, maar importeur Symphony Audio vermoedt dat de speakers ongeveer 85.000 euro per paar gaan kosten. Bekijk ook onze merk-pagina van Magico.

MERK

EDITORS' CHOICE