NIEUWSTeufel

Teufel presenteert home cinema set LT 5 Complete

Redactie HiFi.nl | 25 mei 2015 | Teufel

Het Duitse Teufel komt met een nieuwe high-end home cinema set. De LT 5 Complete verbindt de zuilenspeakers uit de LT 5 serie en de actieve subwoofer US 8112/1 SW met de AV-besturing DecoderStation 7 en de gloednieuwe 8-kanaals-high end AmpStation.


De 7.1 voorversterker DecoderStation 7 vormt met zijn drie HDMI-ingangen en een extra HDMI-uitgang met audio return channel (ARC) de link tot de televisie of beamer en diverse AV-bronnen. Bovendien zijn drie extra digitale ingangen beschikbaar (1x optisch, 2x coaxiaal) en drie analoge aansluitingen (1x mini jack, 2x cinch). DecoderStation 7 ondersteunt Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio, verwerkt 3D-signalen en de overdracht van besturingssignalen gaat via HDMI-CEC. Met de afstandsbediening van een compatibele televisie worden de basisfuncties direct aangestuurd. Alle belangrijke instellingen worden rechtstreeks op het apparaat via de volumeknop geregeld met een draai-/druk-functie en twee snelkeuzetoetsen. Alle nevenfuncties zijn toegankelijk via een on-screen display op de aangesloten tv of beamer.

De nieuwe AmpStation is een 8-kanaals-eindversterker voorzien van de nieuwste Class-D high efficiency versterker TAS5611A van Texas Instruments. Deze bevat een HD audio geschikte frequentiegang van 40 kHz bandbreedte bij een lage vervormingsfactor en een signaal-ruisverhouding van -105 dB voor de overdracht van Dolby TrueHD en DTS HD Master audiosignalen. De AmpStation van de LT 5 Complete bedient de vijf luidsprekers van de set en beschikt over voldoende capaciteit voor de optioneel beschikbare 7.1 uitbreidingsset. De AmpStation kan in de 5.1 stand bovendien nog een paar stereoboxen aansturen. De behuizing van 27 x 17 x 30 cm kleine is afgewerkt met een aluminium front. Twee analoge VU meters geven het actuele uitgangsresultaat aan van alle gebruikte kanalen.

De 3-kanaals opbouw van de satellieten en de centerspeaker bevatten elk twee baswoofers (130 mm), een midrange driver (80 mm) en een tweeter (25 mm) voor een heldere klank en een gedetailleerde weergave. Alle vijf luidsprekers zijn identiek en ook bij de liggende centerspeaker zijn de midrange driver en de tweeter op elkaar afgestemd. De behuizingen zijn van aluminium en staal. De speakers staan op een van spikes voorziene bodemplaat. De aansluiting bevindt zich aan de onderkant, zodat de luidsprekerkabel onzichtbaar is.

De downfire subwoofer US 8112/1 SW zorgt met zijn 300 mm woofer, 300 Watt uitgangsvermogen (Sinus), 28 Hz grensfrequentie (- 3 dB) en 55 liter volume voor het basfundament. Hij is geoptimaliseerd met een professionele Klippel-meettechniek voor maximale kwaliteit en minimale vervorming.

De LT 5 Complete wordt geleverd met een luidsprekerkabel van 30 meter. Er zit ook een 1,5 meter lange HDMI-kabel voor aansluiting op de tv of beamer bij inbegrepen. Het gaat om een platte kabel met twee ferrietkernen en vergulde aansluitingen van de HDMI versie 1.4. Deze ondersteunt alle gangbare functies, zoals ARC, CEC en 3D. Voor een nog groter 'dolby surround gevoel' is er een uitbreidingsset met twee extra satellieten voor een 7.1 home cinema ervaring.

De LT 5 Complete heeft een adviesprijs van 3.499,99 euro. Daarmee is hij bijna 700 euro goedkoper dan alles losse componenten bij elkaar opgeteld. De uitbreidingset voor de 7.1 surround kost 599,99 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE