REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Mad Max: Fury Road


Redactie HiFi.nl | 18 mei 2015

Deze week iets later, maar op de valreep toch nog een bioscooptip die we jullie niet willen onthouden. Dertig jaar na Beyond Thunderdome draait er namelijk een nieuw Mad Max avontuur in de bios in de vorm van Fury Road. Filmpjekijken.com beloonde de film met de volle vijf sterren.

De zwijgzame anti-held wordt niet langer gespeeld door Mel Gibson, maar door de Britse Tom Hardy. Max begeeft zich in Fury Road echter nog wel altijd in het post-apocalyptische woestijnlandschap. Daar komt hij in contact met een groep outsiders die onder leiding van Furiosa (Charlize Theron met een bionische arm) door de woestenij trekken, op de vlucht voor tiran Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne - die ook een rol had in de originele Mad Max). Een gigantische Road War die zijn weerga niet kent is het gevolg.

Redacteur Sonny Kempkes noemt de film een van de beste actiefilms aller tijden. "De actiescènes verlopen uitzonderlijk soepel verlopen en blijven ondanks de hoge snelheid altijd overzichtelijk. Dit alles wordt perfect aangevuld door de briljante soundtrack waar onze eigen Tom Holkenborg (Junkie XL) verantwoordelijk voor is." Volgens Kempkes maakt Charlize Theron, nog meer dan Hardy, indruk tijdens die scènes. "Haar Furiosa is één van de sterkste en meest boeiende vrouwelijke actiehelden uit de filmgeschiedenis."

Mad Max: Fury Road is dan ook een must om te kijken in IMAX of Dolby Cinema. "De reden dat mensen naar de bioscoop gaan is om een ervaring te ondergaan. Zelden is dat meer van toepassing geweest dan nu. Met dit meesterwerk weet bedenker George Miller op onnavolgbare wijze alle verwachtingen te overstijgen. De film doet je af en toe echt naar adem happen Het bindende advies is dus: kijk deze film in de bioscoop en stort jezelf in de twee uur durende krankzinnigheid die Mad Max: Fury Road is."

 

Mad Max: Fury Road draait nu in de Nederlandse bioscopen. De volledige recensie kun je hier teruglezen.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »