NIEUWSSowell

Sowell introduceert nieuwe CX-serie van Cambridge Audio

Sowell in Gorinchem laat hifi-liefhebbers deze maand kennismaken met de nieuwe CX-serie van Cambridge Audio. De serie bestaat uit een netwerkstreamer/player, twee gëintergeerde stereoversterkers, een CD-transport en twee AV-receivers. Allemaal te bekijken tijdens de introductiedagen die lopen van 15 tot en met 23 mei.

De CXN Music Player borduurt voort op het succes van de StreamMagic. Hij kan zowel bekabeld als draadloos worden gebruikt. Streamen kan via UPnP-apparatuur en verder ondersteunt de speler diensten als Airplay en Spotify. Ook is er de mogelijkheid om de BT100 Bluetoothreceiver aan te sluiten.

De speler ondersteunt hi-res audio en de ingangen zijn ge-upscaled tot 24-bit/384kHz kwaliteit. De Wolfson WM8740 DAC zorgt voor de omzetting naar een hoogwaardig digitaal signaal.

De CXA60 en de meer krachtige CXA80 zijn de twee versterkers. De CXA80 heeft een USB- en XLR input die bij de CXA60 ontbreken, en biedt 2 x 120 watt bij 4 ohms tegenover de 2 x 60 Watt bij 8 ohms van de CXA60. Beide versterkers zijn voorzien van dezelfde Wolfson WM8740 DAC.

De nieuwe CXC CD-Transport maakt gebruik van Cambridge S3 servosturing voor "een meer accurate en betere timing" bij het afspelen van cd's. Hij is speciaal voor twee versterkers ontworpen en levert een puur digitaal signaal dat naar elke willekeurige DAC gestuurd kan worden.

De twee AV receivers - de CXR200 en de CXR120 - bieden respectievelijk 200 en 120 watt per kanaal. De CXR200 heeft een extra HDMI-ingang en ondersteunt een Zone Two. Beide receivers ondersteunen 7.2 surround, 4K, 3D video en verschillende streaming mogelijkheden.

Bekijk ook onze merk-pagina van Cambridge Audio en onze winkel-pagina van Sowell voor meer informatie en de openingstijden.

MERK

EDITORS' CHOICE