ARTIKELMarantz

HDCP 2.2-upgrade voor Marantz AV-voorversterker

Redactie HiFi.nl | 12 april 2015 | Marantz

Marantz maakt bekend dat er een hardware-upgrade komt voor hun vlaggenschip: de AV-voorversterker AV8802. Home Cinema-installatiebezitters kunnen hun apparatuur nu upgraden en deze geschikt maken voor toekomstbestendige HDCP 2.2-kopieerbeveiliging. Dit is nodig voor het afspelen van 4K Ultra HD-content die beveiligd is tegen kopieren.

Voor de upgrade moeten er wijzigingen in de hardware worden aangebracht bij een door Marantz erkend servicecentrum. Met ingang van juni kan dit door een lokaal verkooppunt van Marantz op verzoek worden geregeld tegen een kostprijs van €199. Marantz zal op dat moment ook starten met de verkoop van het in de fabriek geupgrade AV8802A-model (adviesprijs: €3,999), die geleidelijk de plaats zal innemen van de AV8802 (adviesprijs: €3,799). 

DTS:X
Marantz heeft daarnaast bekendgemaakt een software-update te willen gaan aanbieden om de AV8802A en AV8802 te voorzien van het nieuwe DTS:X-format voor alomvattend surroundsound. 
 

AV8802
De Marantz AV8802 11.2-kanaals AV-voorversterker heeft 3D-geluidsopties, de Marantz-geluidskwaliteit en een welhaast ongelimiteerde connectiviteit en flexibiliteit. Zoals tijdens de productlancering in januari werd toegelicht, wilde Marantz geen concessies doen aan de beperkte bandbreedte en kleurprestatie van HDCP 2.2-toepassingen die op dat moment verkrijgbaar waren. Vroege instappers kunnen nu rekenen op volledige HDCP 2.2-ondersteuning door middel van een hardware-upgrade die hun AV8802 verandert in een maximaal toekomstbestendig AV8802A-model. Klanten die de HDCP 2.2-upgrade willen uitvoeren, kunnen contact opnemen met hun Marantz-dealer.  

MERK

EDITORS' CHOICE