Nordost QRT Qb4 en Qb8 MKII hifi stekkerblok

Redactie HiFi.nl | 01 april 2015 | Nordost Cables

Het belangrijkste element voor het bereiken van een geweldig geluid, is een solide basis. Nordost introduceert de herziene QB8-Mark II en QB4-Mark II hifi stekkerblokken.
Aarding-methode
Het hart van elke hoge kwaliteit AC-voeding is een solide aarde. De Qbase eenheden combineren een simplistisch principe en een geavanceerd ontwerp om de perfecte aarding-methode te bewerkstelligen: het ster-aarde topologie. Door een kleine lift in de aarde impedantie te creëren in alle uitgangen op één na, maakt de ster-aarde topologie het mogelijk om het signaal rechtstreeks aan te sluiten naar een schone aardklem, waardoor de laagst mogelijke AC netimpedantie wordt bereikt. Zonder enige vorm van in-line filtreren of actieve schakeling.Qbase
Een Qbase-Mark II eenheid is de eerste stap in QRT’s modulaire benadering van de kwaliteit AC voeding. De QB8 en QB4-Mark II units zijn bedoeld voor gebruik in combinatie met één of meer QX stroom stabilisatoren, QV2 AC Line Harmonizers en QK1 AC verbeteraars. Volgens Nordost hoor je met de QRT-producten een lager ruisniveau, toegenomen diepte afbeelding, een breder geluidsbeeld, verbeteringen in de boventonen en het tempo van de muziek en een groter dynamisch bereik.Verbeteringen
De nieuwe QB8-Mark II en QB4-Mark II units bieden alle elementen van de oorspronkelijke Qbase met een aantal verbeteringen:

Connectoren: De connectoren zijn opgewaardeerd naar nieuwe, meer duurzame connectoren die betere verbindingen handhaven na langdurig gebruik.

Frame plaat: Er is nu een op maat gemaakte “frameplaat” behuizing voor de connectoren, voor de mechanische stabiliteit van het gehele apparaat.

PC Bord: De QB8-Mark II en QB4-Mark II hebben PC borden die zijn opgewaardeerd om zwaardere sporen op te nemen en ontworpen om meer stroom op te vangen.

Toegewijde zekering: Alle QB8 en QB4-Mark II ifi stekkerblokken hebben nu een toegewijde zekering die het stroomcircuit tegen piekstroom beschermt. Ook is er een preventiesysteem voor schade veroorzaakt door oververhitting.

Voeten: Het herontwerp van het Qbase model heeft vier vaste stabiliserende voeten die meer contactoppervlak en een bredere stand hebben om stabiliteit op een harde ondergrond te bieden.


EDITORS' CHOICE