NIEUWSexaSound

exaSound onthult nieuwe high-end e12 DAC


Redactie HiFi.nl | 16 maart 2015 | exaSound

Het Canadese exaSound kondigde een nieuwe high-end stereo digitaal naar analoog converter aan. De e12 DAC is het vijfde model in een lijn van DAC's die exaSound eerder op de markt bracht. Ze proberen met het apparaat in te spelen op aanstormende formats als DXD en high rate DSD.

De gebruikte techniek is gebaseerd op ESS Technology’s geintegreerde ES9018S SABRE32 DAC. Het compacte apparaat kan thuis uit de voeten met file–based HRA en high resolution audio. De achtkanaals, 32 bits ES9018 is in de e12 geconfigureerd als stereo converter, met vier interne DAC-kanalen aan de linker- en rechterkant. Dit moet zorgen voor o.a. noise reduction en minder jitter.

De e12 ondersteunt vanuit zichzelf DSD64 (1x), DSD128 (2x) and DSD256 (4x), samen met een maximale PCM sampling rate van 384 kHz bij 32 bits. Hij ondersteunt ook DXD master files van 352.8 kHz, oftewel acht keer de CD-standaard. Hij moet alle hedendaage hi-res audioformats aankunnen, waarbij zogenaamde “Red Book” CD–kwaliteit files de beste resultaten opleveren.

Bezoek de site van exaSound voor meer informatie over de DAC.


EDITORS' CHOICE