NIEUWSMeridian

Tidal en Meridian succesvol met streamen via MQA-codec


Redactie HiFi.nl | 11 maart 2015 | Meridian

Een aantal maanden geleden waren we aanwezig bij de presentatie van Meridians gloednieuwe MQA audio-codec die het complete muzieklandschap moet gaan veranderen. Toen schreven we al dat Tidal de eerste muziekservice ging worden die middels de codec mocht gaan streamen en inmiddels hebben Meridian en Tidal hun eerste succesvolle demonstratie achter de rug.

Op 5 maart werd de allereerste stream op basis van de codec opgezet in het hoofdkwartier van Meridian in Oslo. Dat werd gedaan met behulp van Meridians DSP7200 Actieve speakers en een 818 Reference Audio Core. Zowel Tidal als Meridian waren erg tevreden over de demonstratie, die werd bijgewoond door verschillende prominenten uit de audio- en muziekwereld.

Het evenement werd geleid door Bob Stuart, mede-oprichter van Meridian en bedenker van de MQA-codec. Ook Tidal-manager Pål Bråtelund was aanwezig. "Het streamen van muziek in deze geluidskwaliteit is een gigantische mijlpaal en een belangrijk moment voor aankomende generaties muziekliefhebbers", liet Stuart weten.

Helaas is nog niet bekend gemaakt wanneer de reguliere consument kennis mag gaan maken met het streamen via de MQA-codec.


EDITORS' CHOICE