NIEUWSGray

AVA presenteert inbouw-speakers van Nederlandse fabrikant GRAY

Redactie HiFi.nl | 10 maart 2015 | Gray

Audio Video Automation is deze maand gestart met de distributie van speakersystemen van GRAY, een nieuwe Nederlandse fabrikant die nog eens goed gekeken heeft naar het concept “inbouw-luidspreker”. De eerste drie producten van de fabrikant (een tweetal speakers en een subwoofer) verschijnen in april op de markt.

Waar veel AV integrators terugvallen op inbouwluidsprekers van buitenlands ontwerp heeft GRAY ervoor gekozen om inspiratie te halen uit inbouwarmaturen van designverlichting. Op de foto's onder zie je de speakers ingebouwd tussen de verlichting.

Het ontwerpen van de speakers gebeurde in Duitsland, terwijl de productie plaatsvindt in Nederland. Op die manier is het eindresultaat een typische Europees product op een markt gedomineerd door Chinese massaproductie.

De lijn waarmee GRAY nu de markt betreedt is gebaseerd op een inbouwarmatuur van metaal die flush met het stucwerk in plafond of wand gemonteerd wordt.

Nadat het stucwerk is afgewerkt wordt de speaker geplaatst en aangesloten. De methode van plaatsen is identiek aan die van veelgebruikte inbouwspots van o.a. Maretti en hebben ook dezelfde maatvoering.

Om het laag vorm te geven is naast de twee speakers ook een subwoofer verkrijgbaar die boven het plafond geplaatst kan worden. Via een flexibele slang en een uitlaatarmatuur die helemaal in de stijl is van de twee bijbehorende speakers wordt daarmee het geluidsbeeld aangevuld.

De C50 speaker heeft een cut out maat van 14,5 x 14,5 cm en de C40 speaker heeft een cut out maat van 11,5 x 11,5 cm. Ze zijn verkrijgbaar in het wit en in het zwart. De aanvullende S80 bandpass subwoofer is leverbaar met een flow port in de maat van de gebruikte speaker.

Alle producten zijn vanaf april leverbaar. Hieronder staan de (combinatie)prijzen (exclusief btw) op een rij. Bekijk ook de website van GRAY.

  • C40 299 euro per stuk
  • C50 349 euro per stuk
  • S80 799 euro per stuk
  • Pack 1 (4x C40 + 1x S80) 1.799 euro
  • Pack 2 (4x C50 + 1x S80) 1.999 euro

EDITORS' CHOICE