WD presenteert vier nieuwe My Cloud NAS-systemen

Western Digital heeft vier nieuwe NAS-systemen aan zijn My Cloud-serie toegevoegd. Ze komen in verschillende varianten en moeten volgens WD inspelen op de toenemende eisen voor het opslaan van content, bescherming en beheer van data en streaming. Ze zijn bedoeld voor prosumers, creatieve professionals en kleine bedrijven.

De My Cloud Expert Serie bestaat uit de My Cloud EX2100 (two-bay) en de My Cloud EX4100 (four-bay). De systemen zijn ontworpen voor gebruikers die enorme hoeveelheden digitale gegevens veilig moeten opslaan, delen, back-uppen, beheren en streamen. Ze worden aangedreven door de nieuwste versie van de dual-core Marvell ARMADA processors. Deze processors moeten een maximale lees- en schrijfsnelheid voor gelijktijdige, high-performance HD media streaming bieden, inclusief maximaal 24 TB aan opslagcapaciteit1.

Gebruikers kunnen zelf hun voorkeursinstellingen bepalen voor het beheren, delen en beschermen van hun films, foto's, muziek en digitale bestanden. De meegeleverde WD Red-schijven kunnen, afhankelijk van het model, worden geconfigureerd met meerdere RAID-opties, inclusief RAID 0, 1, 5, 10, JBOD en op basis van spanning, waarbij de data over meerdere harde schijven wordt verspreid. Je kunt ze gebruiken om je computers, laptops en desktops centraal te beheren en te back-uppen met behulp van WD SmartWare Pro-software en de Apple Time Machine back-up software voor respectievelijk pc-gebruikers en Mac-gebruikers.

De producten uit de Expert Serie kunnen ook fungeren als een digitale entertainment hub, waarbij films en muziek naadloos worden gestreamd naar een ander DLNA/UPnP (Universal Plug and Play) gecertificeerd multimedia apparaat, zoals gaming consoles, smart tv's en WD TV mediaspelers. De Twonky, de door de Digital Living Network Alliance gecertificeerde mediaserver, en de iTunes-server verzorgen daarbij de streaming van langere speelfilms en muziekstukken.

De geïntegreerde bestandsserver, FTP-server, back-up server en P2P download server zorgen voor de doorlopende beschikbaarheid van data. Je kunt de Expert-serie ook zelf inrichten op basis van je eigen voorkeuren. Met het My Cloud dashboard kun je de systeemprestaties monitoren, gebruikers toewijzen en energiebesparende functies activeren. Ook werken ze met verschillende apps, zoals bijvoorbeeld aMule, Icecast, Transmissie, DVBLink en SqueezeCenter.

My Cloud Business Serie
De nieuwe My Cloud Business Serie bestaat uit de My Cloud DL2100 (two-bay) en de My Cloud DL4100 (four-bay). Beide systemen zijn volgens WD gebouwd met de intentie om de betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid, die kleine zakelijke klanten eisen, te garanderen. Ze worden Aangedreven door Intel Atom dual-core processors met maximaal 24 TB aan opslagcapaciteit1. De My Cloud Business Series draait op de op Linux gebaseerde WD My Cloud besturingssoftware (OS).

Je kunt je gegevens veilig stellen en beschermen door middel van AES 256-bit encryptie op schijfvolumes en meerdere RAID-opties (RAID 0, 1, 5, 10, JBOD en spanning). Ook zijn er verschillende back-up opties; ​​je kunt een back-up maken van alle op je NAS aangesloten computers met behulp van de WD SmartWare Pro software voor pc-gebruikers en de Apple Time Machine ondersteuning voor Mac-gebruikers.

De producten uit de My Cloud Business Serie kunnen daarnaast ook een kopie maken van zichzelf. Dat kan door een back-up te maken op een andere My Cloud die zich op een andere locatie bevindt, of door gebruik te maken van back-upfaciliteiten van externe dienstverleners in de cloud, zoals Amazon S3 en ElephantDrive.

De Business Serie heeft ook verschillende extra opties. Zo kan gebruik worden gemaakt van het netwerkprotocol iSCSI, de geïntegreerde FTP server, WebDAV-server, SSH Shell en er is eveneens Microsoft Active Directory ondersteuning. Ook zijn er opties voor replicatie en synchronisatie van bestanden. Verder zijn er enterprise-class redundanties ingebouwd, zoals dubbele voedingspoorten voor de stroomvoorziening, inclusief een fail-over faciliteit.

Het systeem voorziet in een dubbel uitgevoerde Gigabit Ethernet-verbinding en een UPS voor noodstroom. De geheugencapaciteit van de producten uit de My Cloud Business Serie is uit te breiden tot 6GB. Het systeem biedt schaalbare storage via dubbele Network Interface Controllers (NIC's) of USB.

De My Cloud DL2100 (two-bay) is beschikbaar in een schijfloze uitvoering of gevuld met met 4 TB, 8 TB of 12 TB aan opslagcapaciteit. De My Cloud DL4100 (four-bay) is eveneens beschikbaar in een schijfloze variant of wordt gevuld geleverd met 8 TB, 16 TB of 24 TB opslagcapaciteit. Met de Easy-Slide-Drive technologie kun je schijven installeren of hot-swap drives vervangen, zonder het gebruik van een schroevendraaier, toolkit of tray.

WD My Cloud mobiele app
Middels de WD My Cloud mobiele app heb je overal toegang tot de My Cloud-producten. Je kunt foto's bekijken, videobeelden streamen en delen en bestanden, die afkomstig zijn van hun iOS en Android-apparaten, opslaan en beheren. Het printen en openen van bestanden met behulp van applicaties van derden is ook mogelijk. De app moet ook werken in combinatie met grote bekende publieke clouddiensten als Dropbox, Microsoft OneDrive en Google Drive accounts.

Prijs en beschikbaarheid
De My Cloud Expert Serie en My Cloud Business Serie zijn vanaf maart verkrijgbaar. Bekijk hieronder de prijzen van alle vier de modellen. De bijbehorende app is te downloaden via de App Store en Google Play.

 • MY CLOUD DL2100 0TB EMEA € 389,00
 • MY CLOUD DL2100 4TB EMEA € 599,00
 • MY CLOUD DL2100 8TB EMEA € 729,00
 • MY CLOUD DL2100 12TB EMEA € 999,00
 • MY CLOUD DL4100 0TB EMEA € 599,00
 • MY CLOUD DL4100 8TB EMEA € 969,00
 • MY CLOUD DL4100 16TB EMEA € 1.319,00
 • MY CLOUD DL4100 24TB EMEA € 1.769,00
 • MY CLOUD EX2100 0TB EMEA € 279,00
 • MY CLOUD EX2100 4TB EMEA € 489,00
 • MY CLOUD EX2100 8TB EMEA € 629,00
 • MY CLOUD EX2100 12TB EMEA € 839,00
 • MY CLOUD EX4100 0TB EMEA € 429,00
 • MY CLOUD EX4100 8TB EMEA € 859,00
 • MY CLOUD EX4100 16TB EMEA € 1.209,00
 • MY CLOUD EX4100 24TB EMEA € 1.729,00

EDITORS' CHOICE