NIEUWSDoppler Labs

Doppler Labs brengt DUBS Acoustic Filters naar Nederland

Redactie HiFi.nl | 02 maart 2015 | Doppler Labs

Na het succes in de Verenigde Staten zijn de DUBS Acoustic Filters van Doppler Labs nu ook verkrijgbaar in de Benelux. De oorbeschermers waren al te bestellen via www.getdubs.com en liggen vanaf nu ook voor 24,95 euro in de schappen bij onder meer iCentre en Dixons.


De doppen moeten gehoorverlies tegengaan door het geluidsvolume te beperken, zonder dat daarbij de kwaliteit van het geluid verloren gaat. De DUBS maken gebruik van mechanische filters, die bestaan uit zeventien afzonderlijke onderdelen die het volume beperken.

De achterliggende technologie zorgt voor dynamische demping (Dynamic Attenuation), een mechanisch proces dat het geluid filtert. Door een combinatie van low en high pass filters wordt het volume beperkt, terwijl tegelijkertijd de originele balans en helderheid van de geluidsbron intact blijft.

De DUBS Acoustic Filters zijn het eerste product van Doppler Labs, een technologiebedrijf dat werd opgericht door Noah Kraft, voormalig SONOS-ingenieur Dan Wiggins en Fritz Lanman, voormalig topmanager bij Microsoft en angel investeerder in Square en Pinterest.

"Reguliere oordopjes maken het geluid doffer, zien eruit als stijlloze, medische hulpstukken en zijn oncomfortabel in het gebruik,” legt Kraft uit. “Met de DUBS kunnen we nu eindelijk het geluidsvolume beperken, zonder dat we geluidskwaliteit, stijl of comfort op hoeven te offeren.”


EDITORS' CHOICE