NIEUWSTeufel

Teufel presenteert verbeterde Massive-hoofdtelefoon

Redactie HiFi.nl | 27 februari 2015 | Teufel

Teufel debuteerde in 2009 met de Aureol Massive zijn eerste hoofdtelefoon en nu, geïnspireerd door de vele feedback die de Duitse fabrikant ontving op Twitter, is er een nieuwe en verbeterde versie. Deze nieuwe versie, die door het leven gaat als simpelweg de Massive, heeft de basperformance en het klapmechanisme van zijn voorganger, maar moet ook verschillende verbeteringen introduceren.

De vernieuwde Massive beschikt volgens Teufel over een nog krachtigere geluidsweergave en is voorzien van nog stevigere hardware. Een aluminium hoofdband en de roestvrijstalen scharnieren moeten zorgen dat hij nog langer meegaat dan de Aureol Massive.

De twee drivers moeten een hoog volume, zonder vervorming tot 120 dB - produceren en de hoofdtelefoon geschikt maken voor gebruik in een luide omgeving. Het gesloten ontwerp moet het geluid geïsoleerd weergegeven, terwijl de extra dikke oorkussens omgevingsgeluiden moeten wegfilteren.

De 50 mm neodymium magneet drivers maken hem ook geschikt voor gebruik met draagbare audiospelers, zoals smartphones en zelfs MP3-spelers met een zwakke hoofdtelefoon-uitgang. Hij beschikt verder over opklapbare oorschelpen en wordt geleverd met een bijpassende etui.

Door de aluminium/koper spreekspoel die de hoge tonen verzorgt is de Massive behalve voor muziek volgens Teufel ook zeer geschikt om te gamen en films te kijken. De Massive wordt inclusief mini-jack-naar-jack-adapter geleverd, zodat hij direct verbonden kan worden met een stereoversterker of AV-receiver.

De Teufel Massive wordt geleverd voor een adviesprijs van 99,99 euro.

Specificaties

  • Gesloten ontwerp met opklapbare oorschelpen
  • Vernieuwde, hoogwaardige materialen; voor meer comfort en lange levensduur
  • Mechanische onderdelen bestaan in de vernieuwde versie compleet uit aluminium
  • Vernieuwde oorkussen met hoogwaardige voering, zorgt ook bij langer gebruik voor een comfortabele pasvorm
  • Inclusief twee gestoffeerde kabels, een 6,2 mm jack en etui
MERK

EDITORS' CHOICE