REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Wild


Redactie HiFi.nl | 27 februari 2015

In onze bioscooptip van deze week zien we Reese Witherspoon (Walk The Line) een barre wandeltocht ondernemen in de boekverfilming Wild. Witherspoon kreeg een Oscarnominatie voor haar spel in de film, maar Julliane Moore ging er het afgelopen weekend met het beeldje vandoor voor haar rol in Still Alice. Desondanks werd Wild, mede door het acteerwerk van Witherspoon, door Filmpjekijken.com beloond met 3,5 van de 5 sterren.

In Wild zien we hoe Cheryl Strayed (Witherspoon) op een absoluut dieptepunt is beland. Haar moeder, in flasbacks gespeeld door Laura Dern (Blue Velvet), is overleden, haar man is bij haar weg en ze kampt met een drugsverslaving. Vervolgens besluit ze zichzelf aan een ultieme beproeving te onderwerpen. Ongetraind loopt ze de Pacific Crest Trail af; een tocht van ruim 1750 kilometer.

Het feit dat Witherspoon geen Oscar won voor Wild doet volgens redacteur Sonny Kempkes weinig af aan haar prestatie: "Ze weet de verschillende fases in haar leven sterk over te brengen en de kijker mee te voeren op haar transformerende reis." Ook de eveneens voor een Oscar genomineerde Dern (foto boven) weet volgens hem indruk te maken met de "ongekende positiviteit" van haar personage.

Toch haalt de film het, ondanks het acteerwerk en de positieve boodschap, niet met vergelijkbare werken als Into The Wild en Tracks. "Wild is een intrigerende film met uitstekende acteerprestaties. Toch lijkt de film een onderscheidend karakter te missen waardoor hij ook vergankelijk is. Op dat punt komt ook de soundtrack wat tekort. Desalniettemin blijft een sterk eindresultaat over."

      

De volledige recensie van Wild is hier terug te lezen. Ook nieuw in de bioscoop: psychiatrische patiënt Xavier Dolan in het Canadese drama Elephant Song, James Franco en Kate Hudson die geld stelen van de verkeerde mensen in Good People en het Oostenrijkse horrordrama Ich Seh Ich Seh.

EDITORS' CHOICE