NIEUWSSimple Audio

Simple Audio verlaagt prijs en stopt verdere ontwikkeling


Redactie HiFi.nl | 18 februari 2015 | Simple Audio

Simple Audio, het merk dat vorig jaar haar multi-room assortiment nog uitbreidde met de Roomplayer+ (lees hier onze recensie), gaat stoppen nu eigenaar Corsair zich heeft teruggetrokken uit de audio-wereld. Simple Audio zal daardoor ophouden met het ontwikkelen van nieuwe hardware en software.

Simple Audio werd begin 2013 overgenomen door Corsair, een Amerikaanse fabrikant van games en personal computers. Sindsdien heeft het merk nog de eerdergenoemde Roomplayer+ uitgebracht en een aantal Listen & Go bluetooth-speakers op de markt gezet.

Meer recentelijk voegden ze de muziekdienst Tidal toe aan hun multi-room assortiment, maar daar zal het dus helaas bij blijven. Het team achter Simple Audio, waarvan er veel ooit werkzaam waren voor Linn, is inmiddels aan de slag gegaan voor Bose.

Edwin van Rooyen van importeur Audiac laat weten dat de Roomplayer+ wel beschikbaar blijft. "De Roomplayer+ met en zonder versterker blijft verkrijgbaar en de meest recente software en de zeer intuïtieve Apps blijven online beschikbaar. Ondersteuning van bestaande en nieuwe gebruikers zal blijven plaatsvinden via de website, email en telefoon."

Om in de druk bezette markt van streaming audiosystemen concurrerend te blijven heeft Audiac ook besloten om beide versies in prijs te verlagen. De prijs van de Roomplayer+ met versterker zakt van €829 naar €499 en de prijs van Roomplayer+ zonder versterker zakt van €729 naar €399.


EDITORS' CHOICE