NIEUWSElac

Nieuwe Elac subwoofers te bedienen en te kalibreren met iOS en Android

Redactie HiFi.nl | 16 februari 2015 | Elac

Elac elimineert het "heen- en weerlopen" om instellingen te veranderen met twee nieuwe subwoofers die instelbaar zijn via je smartphone en bluetooth-applicaties. Met de SUB 2050 en SUB 2070 is het mogelijk om vanuit je luisterpositie je subwoofer-instellingen te (laten) beoordelen en waar nodig aan te passen.

De SUB 2050 en SUB 2070 zijn te bedienen met een gratis te downloaden app voor Android en iOS. Voor het gebruik is geen gecompliceerde netwerkverbinding nodig, want de verbinding tussen subwoofer en smartphone of tablet komt tot stand via BLE (Bluetooth Low Energy).

Met de app kun je vier door Elac vooraf ingestelde preset-opties selecteren: Normal, Music, Cinema en Night. Daarnaast bevat hij opties als een parametrische equaliser, een low-pass filter en een individuele instelling van de stroombesparende automatische aan/uit-schakeling.

Het meest trots is Elac op de mogelijkheid om beide subwoofers te kalibreren via de ingebouwde microfoon van een smartphone of tablet. De app meet de geluidsterkte, het frequentiebereik en reflecties in de ruimte, waarna de subwoofers optimaal worden aangepast.

De SUB 2050 wordt geleverd voor 1195 euro en de adviesprijs van SUB 2070 bedraagt 1495 euro. Lees meer informatie over beide subwoofers op de site van importeur Servi-Q.

MERK

EDITORS' CHOICE