NIEUWSMagnepan

Magnepan presenteert MG-.7-luidspreker met quasi-ribbon

Redactie HiFi.nl | 16 februari 2015 | Magnepan

Magnepan introduceert een volledig nieuwe luidspreker; de MG-.7 is volgens het merk geen "opgewaardeerde" versie van de 12, maar als quasi-ribbon juist een echt nieuwe variant op de bekende bandluidspreker.

Magnepan gebruikte voorheen altijd magneto statische luidsprekers voor de weergave van het laag en het laag-midden, maar met de MG-.7 en de MG 3.7i introduceren ze de quasi-ribbontechnologie als full range drie weg systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een heel dunne film om de fragiele banden bij elkaar te houden.

Een van de voordelen van de quasi-ribbon technologie is een groot frequentiebereik en de capaciteit om met hoge vermogens om te kunnen gaan. Het resultaat bij de .7 is volgens Magnepan een luidspreker met een zeer lage vervorming en een helderheid die kenmerkend is voor bandluidsprekers. Met daarbij een makkelijkere aansturing voor versterkers.

De aanwezige supertweeter zorgt volgens het quasi-ribbon principe voor een grotere “sweet spot”, wat de luidspreker qua klank in het hoog dichter bij een echte bandluidspreker zoals de MG 3.7i en 20.7 zou brengen. Tenslotte heeft Magnepan nu ook gekozen voor een nieuwe en meer moderne vormgeving met een aluminium lijst aan de zijkant van de luidspreker.

Het nieuwe model wordt geleverd voor een adviesprijs vanaf 2300 euro. De kenmerkende houten lijsten blijven beschikbaar op aanvraag.


EDITORS' CHOICE