NIEUWSOM Audio

Bluetooth speaker van OM Audio komt letterlijk van de grond


Redactie HiFi.nl | 11 februari 2015 | OM Audio

David Devillez, oprichter van OM Audio, kwam met een wel heel bijzonder idee op de proppen: 's werelds eerste zwevende speaker. Devillez, ooit werkzaam als hoofd Engineering bij Velodyne Acoustics, vindt namelijk dat de speakers van tegenwoordig allemaal veel teveel op elkaar lijken en vond het weer eens tijd worden voor iets echt unieks en persoonlijks.

En zijn idee voor een "levitating speaker" werd daarom dan ook met veel enthousiasme ontvangen, waarna de beste designers en techneuten binnen het bedrijf aan de slag gingen met de zogenaamde OM/ONE. Het unieke design zorgt ervoor dat de speaker alle versterking in de drive kan steken zodat er een kamervullend en helder geluid ontstaat; een output van 105 decibel met 3 Watt RMS-versterking. Het is ook mogelijk om er twee aan elkaar te koppelen voor een echt stereo-effect.

 

Het speakertje maakt gebruik van Bluetooth 4.0 waardoor je in combinatie met zo'n beetje alle devices muziek van populaire apps als Pandora, Spotify, Rdio, en Beats Music kunt streamen. Het bereik daarbij is iets meer dan tien meter. Het apparaat kan ook nog eens veranderd worden in een futuristische speakerphone. De luidspreker kan overal mee naartoe genomen worden en de batterij zorgt ervoor dat hij 15 uur achter elkaar kan spelen.

De OM/ONE is vanaf maart verkrijgbaar voor ongeveer 200 dollar. Klik hier voor de pre-order.


EDITORS' CHOICE