NIEUWSEpson

Epson introduceert high-end projector voor thuisbioscoop

Redactie HiFi.nl | 11 februari 2015 | Epson

Epson stelt een nieuwe laserprojector beschikbaar die het bioscoopgevoel naar je huiskamer moet brengen. De EH-LS10000 projector beschikt over 3LCD Reflective-technologie en is de eerste projector van het merk uitgerust met 4K-lichtverwerkingstechnologie.

Om te beginnen met de 3LCD Reflective-technologie; deze zorgt volgens Epson voor hoge contrastverhoudingen en een groot diafragma waardoor ook tijdens scenes waarin veel dingen tegelijk gebeuren alle bewegingen vloeiend en haarscherp afgespeeld worden. De 4K-lichtverwerkingstechnologie zorgt op haar beurt voor een breed kleurenspectrum met diepe zwarte kleuren door middel van een dubbele laserlichtbron.

De 4K-technologie is ook in staat om full hd-content digitaal op te waarderen naar de 4K-resolutie. De lichtbron van het model heeft een levensduur van 30.000 uur in de Eco-modus, waardoor hij minder vaak toe is aan een onderhoudsbeurt. En daardoor is de projector ook snel opgewarmd; in twintig seconden geeft hij al beeld weer. De EH-LS10000 heeft een even hoge White en Colour light output voor levendige kleuren en de 480 Hz drive zou volgens Epson zorgen voor heldere 3D-beelden.

Tot slot zijn er ook nog een aantal extra functies beschikbaar, zoals ISF-kalibratie, detailversterkingstechnologie, frame-interpolatie, conversie van 2D naar 3D en diepteregeling. Een brede lens-shift, gemotoriseerde zoomlens en geheugeninstellingen voor de lenspositie bij verschillende beeldverhoudingen van het scherm helpen bij het installeren en ook de ingebouwde ventilator zou zo goed als geruisloos zijn. De EH-LS10000 is vanaf 1 april beschikbaar voor een adviesprijs van 6.999 euro.


EDITORS' CHOICE