NIEUWSSonos

Deezer Elite brengt hi-res audio in maart naar Nederland


Redactie HiFi.nl | 11 februari 2015 | Sonos

Er komt weer een high-end streamingdienst onze kant op. In Amerika was Deezer Elite, een versie van Deezer maar dan voor hi-res audio, al sinds september vorig jaar beschikbaar (en succesvol) en de muziekservice wordt op 19 maart ook in Nederland geïntroduceerd. Exclusief voor gebruikers van Sonos.

In eerste instantie hoeven gebruikers van Sonos niets bij te betalen om te upgraden naar Deezer Elite. Sonos-gebruikers die al een abonnement hebben op Deezer Premium+ kunnen upgraden naar Deezer Elite zonder extra kosten bij inschrijving voor een volledig jaar. Sonos promotie-gebruikers zijn bij inschrijving voor een volledig jaar 36 euro kwijt voor een upgrade. De prijzen voor nieuwe gebruikers worden in maart aangekondigd en bevatten in ieder geval een gratis proefperiode van 30 dagen.

Net als het onlangs ook in Nederland geintroduceerde Tidal, moet ook Deezer Elite niets hebben van de matige kwaliteit van MP3's. Elite-gebruikers kunnen browsen door een muziekcatalogus met 35 miljoen nummers en lossless FLAC (Free Lossless Audio Codec) bestanden streamen. En dat allemaal bij een norm van 1.411 kbps of hoger en exclusief via Sonos-luidsprekers en componenten. Sonos ziet vooral die 1411 kbps-norm (vijf keer de bitrate van menig andere muziekdienst) als een enorme verbetering ten opzichte van MP3-formaten (320 kbps of lager).


EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »