NIEUWSApple

Apple transformeert Beats tot nieuwe muziekdienst

Redactie HiFi.nl | 06 februari 2015 | Apple

Een tijdje terug werd Beats voor drie miljard dollar overgenomen door Apple, maar bleef onduidelijk wat men met de dienst van plan was. De website 9to5mac bericht nu dat de bestaande Beats-app door Apple flink onder handen wordt genomen en volledig geïntegreerd zal worden in iOS, iTunes en Apple TV.

Er wordt momenteel gewerkt aan software voor iPad, iPhone, iPod touch, Android en ook Apple TV. De momenteel nog naamloze nieuwe muziekdienst zou vooral de muziekbibliotheek op de voorgrond zetten. Middels een zoekscherm kunnen gebruikers specifieke nummer selecteren en op hun smartphone of computer zetten.

Verder stelt Beats verschillende eigen speellijsten beschikbaar en zal er voor het eerst sinds Ping weer gebruik gemaakt kunnen worden van sociale functionaliteiten. Het design van de app wordt wel omgegooid: de voor Beats kenmerkende kleuren zwart en rood maken plaats voor iets dat meer lijkt op het uiterlijk van de standaard muziek-app en iTunes.

Apple zou de beoogde releasedatum in maart niet meer gaan halen en er wordt nu gesproken over een mogelijke release in juni. Het zou dan de concurrentie aangaan met rivaliserende diensten als Rdio en Spotify. De prijs in Amerika zou komen te liggen op 8 dollar per maand, wat net iets goedkoper is dan Spotify.


EDITORS' CHOICE