NIEUWSSonos

Limited edition PLAY:1 van Sonos is nu verkrijgbaar


Redactie HiFi.nl | 05 maart 2015 | Sonos
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 05 februari 2015

Het legendarische jazzlabel Blue Note Records bestaat 75 jaar en daarom komt Sonos nu met een speciale uitgave van hun succesvolle PLAY:1 speaker. Geheel in de stijl van het label komt deze limited edition (met een oplage van 4.100 stuks) nu in het blauw, een kleur die gedeeltelijk is aangebracht door robots en gedeeltelijk met de hand is opgeverfd. De verkoop begint vandaag om 10.00 uur op de website van Sonos en men verwacht dat ze binnen no time uitverkocht zullen zijn.

De kleur loopt verticaal van donker naar hemelsblauw en dat is volgens Sonos een afspiegeling van de diepe bas en de rijk gedetailleerde hoge en lage tonen die de PLAY:1 kenmerken. ā€œDe bijzondere stijl van Blue Note en de karakteristieke eigenschappen van een liveoptreden brengen we samen in de Blue Note PLAY:1. Deze visie bracht ons tot het uiteindelijke ontwerp, dat een bijzonder moment in het creatieproces vastlegt", aldus Tad Toulis, vicepresident design bij Sonos.

De limited edition is nu exclusief verkrijgbaar op de website van Sonos. Met een prijskaartje van 250 euro is het speakertje zo'n 50 euro duurder in vergelijking met de reguliere uitgave. Door middel van de Sonos app krijgen gebruikers ook direct toegang tot de 3 onderstaande muziekkanalen van Blue Note, waarbij er eentje exclusief is voor de Limited Edition.

Artist Selects:
Uitsluitend beschikbaar op Blue Note PLAY:1 met elke maand nieuwe afspeellijsten. Luister in authentieke grammofoonplaatstijl naar zelfgekozen selecties van grootheden als Robert Glasper, Jose James, Terence Blanchard, Ambrose Akinmusire, Lionel Loueke en Don Was zelf, die 125 van zijn eigen favorieten selecteerde.

Born in Blue:
Sonos brengt legendarische Blue Note-artiesten samen met mensen die fragmenten van die artiesten hebben gebruikt in remixes. Hiermee slaat Sonos de brug tussen moderne muziek en legendarische jazz.

Blue Note 101:
Luister naar en leer over de evolutie van jazz in de afgelopen 75 jaar; van het begin van Blue Note tot aan de ontwikkeling tot iconisch platenlabel.


EDITORS' CHOICE