NIEUWSSonos

Sonos app krijgt update voor betere navigatie en snellere toegang tot muziek


Redactie HiFi.nl | 28 januari 2015 | Sonos

Sonos kreeg aardig wat positieve feedback op hun vernieuwe Sonos-app, maar toch hadden gebruikers hier en daar nog wat verbeterpuntjes voor ogen. De fabrikant heeft die kritiek ter harte genomen en introduceert een update die de app weer moet optimaliseren.

Zo was het met de meest recente versie moeilijk om muziek tussen kamers over te zetten en maakte de Sonos-app voor tablets niet optimaal gebruik van de schermgrootte. Ook waren enkele van de kleinere, maar populaire opties - bijvoorbeeld de voortgangsbalk - niet meer beschikbaar.

De nieuwe update moet het een en ander weer gladstrijken. De bèta-versie is al op elk mobiel Android-apparaat te downloaden. De volledige release, die ook de bijgewerkte app voor iOS-apparaten bevat, is in de komende maanden beschikbaar. Bekijk hieronder de grootste verbeterpunten.

Sonos Controller-app software-update 5.3

  • Beheer alle kamers in huis nog sneller: zet muziek moeiteloos over naar elke kamer in huis met het beter toegankelijke ‘Kamers’-menu, dat nu altijd toegankelijk is door bovenaan het scherm van de Sonos-app te tikken.
  • Een betere ervaring op tablets: Sonos ontwikkelde nieuwe, specifieke schermen voor de muziek die speelt en voor het ontdekken van muziek. En dat op zowel Android- als iOS-tablets, waardoor het schakelen tussen schermen intuïtiever wordt.
  • Schakel snel tussen schermen: swipe van links naar rechts op je telefoonscherm om het muziekmenu te openen. Swipe omhoog om direct terug te keren naar dat wat er nu speelt.
  • Opnieuw luisteren? De voortgangsbalk is nu permanent onder de albumhoes te zien op het scherm ‘U hoort’. Verschuif hem naar de positie vanaf waar je (opnieuw) wilt luisteren.
  • Eenvoudiger mixen: shuffle en crossfade zijn terug waar ze horen. Klik vanaf het ‘speelt nu’-scherm eenvoudigweg op de info-knop.

EDITORS' CHOICE