NIEUWSSamsung

CES 2015: het belangrijkste televisie-nieuws op een rij

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2015 | Samsung

Naast audioproducten is de CES in Las Vegas ook een Walhalla voor mensen die benieuwd zijn op wat voor schermen we binnen een aantal jaren met z'n allen televisie kijken. Wij zetten in samenwerking met FWD het belangrijkste televisienieuws tot nu toe even op een rij en kijken daarbij naar merken als LG, Samsung, Philips en Sony.


LG gelooft in Oled

LG is er nog altijd van overtuigd dat er veel toekomst zit in Oled en daarom mocht hun display-afdeling maar liefst zeven Oled-schermen laten zien op de beurs. Naast de klassieke platte schermen en gebogen schermen was er ook een te zien met een variabele buiging. Voor de mensen die echt ver in de toekomst willen kijken toonden ze ook een 98-inch Quad Ultra HD-paneel (7.680 x 4.320 beeldpunten) en een 65-inch Ultra HD-panel met wide color gamut.

Lees meer informatie op FWD.

Philips kiest voor Android TV

Vorig jaar koos Philips ervoor om besturingssysteem Android - eigenlijk ontworpen voor telefoons - om te bouwen tot een versie voor televisies. Op de CES maakten ze bekend dat in 2015 vrijwel al hun tv's met Android TV uitgerust gaan worden. Android TV is echter gemaakt door Google en heeft onder meer een compleet nieuwe interface en streaming-mogelijkheden. Ook Sony en Sharp kiezen voor Android op hun televisies, terwijl Samsung opvallend genoeg koos voor Tizen.

Lees meer informatie op FWD.

Samsung zet hoog in met UHD, Curved en SUHD

Samsung gaat resoluut door op het pad van Ultra-HD in combinatie met Curved. Ze gaven eerst een door cijfers ondersteunde terugblik op voorgaande jaren om vervolgens vooruit te kijken. Duidelijk werd dat vlakke Full HD toestellen alleen nog gaan dienen als instapmodellen. In het middensegment zijn de nieuwe modellen zo goed als allemaal UHD en in het hoogsegment wordt 70% van alle nieuwe modellen ook curved. Ook deed Samsung al het een en ander uit de doeken over Super UHD dat gebruikt maakt van Quantum Dots voor een beter kleurenpalet.

Bekijk de Belgische cijfers en lees meer informatie op FWD. En lees daar ook meer over Super UHD.

Ook Sony gaat gebruik maken van Android TV

Sony kiest zoals gezegd eveneens voor Android TV van Google. En ook op vrijwel alle modellen. Features zijn onder meer VoiceSearch en Google Cast, terwijl Sony echter wel vast blijft houden aan besturing met hun eigen touchpad-remote. De UHD-toestellen zelf krijgen Sony's eigen 4K Processor X1 plus een Triluminos display voor (net als Quantum Dots) een beter kleurenpalet. Sony's X90C-model maakt met een dikte van slechts 4,9 millimeter aanspraak op te titel "dunste LCD-tv ter wereld".

Lees meer informatie op FWD.


EDITORS' CHOICE