NIEUWSRevo

Revo SuperConnect: Radio 2.0!

Ivo van den Broek | 19 januari 2015 | Revo

Revo is een Schotse onderneming die al sinds 2004 DAB radio’s en audiostreamers op de markt brengt. Naast een goede audiokwaliteit vallen ze vooral op door hun bijzondere uiterlijk. Deze zomer heb ik thuis mogen genieten van de Revo SuperConnect.

De nieuwe range van Revo bestaat uit een viertal apparaten. De goedkoopste is de PiXiS RS DAB/DAB+/FM RDS tuner. Deze geeft toegang tot de landelijke digitale radiozenders inclusief de nieuwe multimediavoorzieningen voor DAB. WiFi biedt toegang tot meer dan 16.000 radiostations op het internet en tot alle soorten audiobestanden op pc of mediaserver of netwerk. De illustraties die bij de nummers horen verschijnen in het kleurenbeeldscherm.

AXiS X3 en SuperSignal
De AXiS X3 biedt als extra functionaliteiten voorkeuzezendertoetsen, Bluetooth aptX (voor cd-kwaliteit audiostreaming vanaf mobiele apparaten), voorzien van een Apple docking station met Lightning connector voor de nieuwste iPod/iPhone modellen. De weergave wordt verzorgd door de 8 Watt digitale versterker en 90 mm BMR-luidspreker. BMR staat voor Balanced Mode Radiator en is een gepatenteerd Revo-luidsprekerontwerp waarbij de weergavekwaliteit van een vlakke paneelluidspreker is gecombineerd met die van een gewone conusluidspreker. Naast een hoofdtelefoonuitgang zijn er ook een stereo audio in- en uitgang voor maximale flexibiliteit. Alle functies zijn zowel via het aanraakscherm als de losse afstandsbediening toegankelijk. De kunststof behuizing is in de kleur ‘Gunmetal’.
De SuperSignal heeft een wat meer klassiek vormgegeven walnoten behuizing met aluminium voorpaneel. De bediening gaat via een grafisch OLED-scherm, acht voorkeuzetoetsen, de ‘joystick’ op het apparaat en de losse afstandsbediening. Hij heeft alle bij de AXiS genoemde radiofunctionaliteiten en Bluetooth met aptX ondersteuning, maar dan nu met 10 Watt vermogen en BMR-luidspreker.

Superconnect
Nu komen we aan bij het model dat te gast was: de SuperConnect. Dit is het topmodel met de vormgeving van de SuperSignal, alleen dan 90 graden gekanteld, met Spotify Connect voor toegang tot ruim 20 miljoen muzieknummers op het internet, met acht voorkeuzetoetsen per radiofunctie, met een optische digitale uitgang en met een 15 Watt digitale versterker.
De Superconnect heeft een prachtig en volgens de mensen die hem bij mij in de keuken hebben zien staan, retro en degelijke Britse uitstraling. Aan de voorkant bevindt zich een OLED display en verder een aantal knopjes waarmee je onder andere het menu, alarm, info en de presets bedient. Eveneens zit er een mini joystickje op waarmee je bijvoorbeeld het radiostation kunt kiezen. Aan de zijkant zit verder een lekker grote draaiknop voor het volume. Qua aansluitingen heb je de keuze uit een mini-jack ingang voor een hoofdtelefoon, een line in en een digitale en analoge uitgang. De Superconnect wordt geleverd met een flinke afstandsbediening die je niet over het hoofd kunt zien.

Luisteren
De Superconnect ondersteunt naast FM eveneens DAB en DAB+. Je kunt het apparaat ook internetradio laten uitzenden hiervoor laat je de Superconnect scannen naar signaal. Als hij je netwerk heeft gevonden, voer je de sleutel in en vervolgens heb je toegang tot maar liefst 16.000 stations. Als hier niets van je gading bij zit, dan weet ik het niet meer… Tot slot kun je ook nog via Bluetooth (aptX) en Spotify Connect je eigen muziek naar de Superconnect streamen. Het enige dat ontbreekt, is Airplay.
Qua geluidskwaliteit hoor je mij voor deze prijs niet klagen. Ik heb op diverse manieren naar muziek geluisterd waaronder via DAB, waarbij ik overigens een uitstekende ontvangst had (dit is wel eens anders geweest…), Spotify Connect en Bluetooth. Je kunt op een vrij stevig volume spelen zonder dat dit problemen oplevert. Over de gehele breedte klinkt hij gewoon prima waarbij de bas zelfs af en toe een hoofdrol opeist.

Conclusie
De Revo SuperConnect kun je eigenlijk niet alleen een ‘radio’ noemen. Ik zou er op zijn minst 2.0 achter zetten, want naast de radiofunctionaliteiten FM/DAB/DAB+ en internetradio, is er nog veel meer zoals streamen via Bluetooth (zelfs via aptX) en Spotify Connect. Qua looks past hij helemaal in deze tijd waar retro helemaal in is en de geluidskwaliteit laat niets te wensen over. Puik apparaat!

Prijzen Revo
PiXiS RS € 199,-
AXiS X3 € 299,-
SuperSignal € 279,-
SuperConnect € 349,-


EDITORS' CHOICE