NIEUWSSamsung

CES 2015: stijlvolle Ambient Speakers van Samsung

Redactie HiFi.nl | 31 december 2014 | Samsung

Samsung komt met een tweetal nieuwe speakers voor hun multiroom-lijn; de WAM7500 en de WAM6500. Beide speakers hebben een onconventionele ei-vorm en zijn gemonteerd op een metalen voet en standaard.

De unieke vorm van de speakers zou ook functioneel zijn. De Ring Radiator technologie (een groef die rondom de speakers loopt) zorgt ervoor dat de hele kamer gevuld wordt met geluid. De zogenaamde Ambient Speakers geven daarmee iedereen dezelfde geluidsbeleving, ongeacht waar men zich in de ruimte opstelt.

Over de prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekend, maar beide modellen zullen op de CES gepresenteerd worden. Wel weten we het onderlinge verschil: de WAM6500 (foto onder) wordt geleverd met ingebouwde batterij. Beide speakers kunnen draadloos met TV’s, soundbars en mobiele apparaten verbonden worden.

De speakers zijn slechts een klein onderdeel van Samsungs multiroom-lijn. Zo onthullen ze op de CES ook een Curved Soundbar-lijn die aansluit bij Samsungs Curved TV’s van 48 tot 78 inch. Onder die lijn valt ook de nieuwe 8500-serie die verbeterde geluidskwaliteit biedt dankzij 9.1 kanaalspeakers.


EDITORS' CHOICE