NIEUWSElac

Nieuwe wandluidsprekers Elac uitgerust met Jet Ribbon-Tweeters


Redactie HiFi.nl | 25 december 2014 | Elac

Elac komt met een nieuwe serie wandluidsprekers. Het gaat om de WS 1645 en de WS 1665. Beide modellen zijn uitgerust met de Jet 5, de nieuwste versie van de Elac Jet Ribbon-tweeter.

Ook zijn ze beide voorzien van een speciaal ontwikkelde woofer met een kristalconus en AS-XR technologie. De iets duurde WS 1665 is zelfs voorzien van twee van zulk soort woofers.

De behuizing is gemaakt van MDF en voorzien van zijdeglans lak. De basreflexpoort is te vinden aan de onderzijde. De frontjes hebben een magnetische bevestiging, zodat je bij het weglaten niet tegen gaten in het front aan hoeft te kijken. Elac levert twee soorten frontjes mee, die passen bij zowel een horizontale als een verticale plaatsing.

Beide modellen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen door middel van de bevestigings-ogen die aan de achterzijde aanwezig zijn. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om ze los te plaatsen.

Dat kan bijvoorbeeld naast of onder een flatscreen, waarbij ze dan dienst doen als front-, center- en achterluidspreker. In combinatie met een subwoofer kun je een 5.1-opstelling maken.

De WS 1645 is leverbaar voor een adviesprijs van 699 euro per stuk. De WS 1665 heeft een iets duurder prijskaartje en kost 999 euro per stuk. Lees ook meer informatie over importeur Servi-Q en bekijk onze luidspreker-special.


EDITORS' CHOICE