NIEUWSDevialet

Devialet onthult de 'disruptive' Phantom

Redactie HiFi.nl | 17 december 2014 | Devialet

Het was gisteren een belangrijke dag voor de mensen bij het Franse Devialet: men introduceerde na 10 jaar van R&D en vervolgens productie eindelijk de Phantom.

Zelf noemen ze de Phantom 'an implosive Sound Center'. 'Disruptive’ is een term die we tijdens de introductie in Parijs gisteren meerdere keren hoorden: "Wij veranderen de manier waarop mensen zullen luisteren naar muziek in termen van power, beleving en emotie”.

Wij van HiFi.nl zouden het zelf benoemen als een draadloos multiroom systeem, wat er heerlijk uitziet en bijzonder goed klinkt. Als je de Phantom hoort, wil je hem hebben.... c’est simple comme bonjour.

Centraal in de Phantom bevindt zich ADH intelligence®. Dit combineert analoge (of klasse A) versterking met digitale (of klasse D) versterking. Vervolgens gebruikt Devialet de SAM Processing® technology om de drivers te controleren. Dit moet resulteren in 'een zeer realistische weergave'.

Compatibel met de Phantom en de bestaande reeks van Devialet versterkers, presenteerde men aan de Rue Réaumur in Parijs ook een audio router met de toepasselijke naam Dialog.

Een volledig draadloos (high resolution) audiosysteem dat tot 24 Phantoms kan bedienen en synchroniseren. De Dialog wordt aangesloten op je eigen internet router en heeft direct toegang tot alle music ‘in de cloud’.

 We waren zelf ook aanwezig bij de officiële introductie. Hierover zullen we een dezer dagen een stuk uitvoeriger verslag doen, dus houd het in de gaten.

De Phantom komt in twee uitvoeringen, wit voor 1.690 euro en de Phantom Silver, met iets meer power en metalen drivers voor 1990 euro. De Dialog kost 299 euro.

Phantom en Dialog zijn vanaf half mei 2015 januari te koop via de officiële Devialet dealers. De Benelux introductie vindt plaats begin februari 2015. Meer informatie via D&D Audio.


EDITORS' CHOICE