NIEUWSSumiko

Introductie Sumiko Subwoofers


Redactie HiFi.nl | 19 december 2014 | Sumiko

De Sumiko Subwoofer-serie is door Sonus Faber in Italië ontwikkeld onder het toeziend oog van het Amerikaanse Sumiko, ook onderdeel van de Fine Sounds Group. Drie in hoogglans zwart of wit afgewerkte modellen completeren elk systeem met diepe, onvervormde lage tonen. Via importeur Audiac vind je ze nu ook in Nederland.

"Een stevige bassdrum, de impact van een explosie of het aanzwellen van een elektronische basslijn bij film of muziek, er gaat niets boven luchtverplaatsing met veel energie. De doeltreffendheid van lage tonen is namelijk rechtstreeks afhankelijk van de hoeveelheid en snelheid van het verplaatste luchtvolume. Realistische weergave vereist dan ook grote luidsprekers of een “specialist” toegewijd aan deze zware taak. Wij introduceren daarom een compleet nieuwe lijn met compacte krachtpatsers: Sumiko Subwoofers."

Tot zover de introductie vanuit de importeur. Lichten wij de modellen nog even uit. De S.0 is bijvoorbeeld Sumiko’s kleinste. Voorzien van 6,5 inch down-firing woofer en 120 Watt versterker levert deze ruim 25 bij 25 cm metende subwoofer een verbluffend laagfundament. Vekgrijbaar voor € 449. 

De S.5 op zijn beurt vormt de balans tussen krachtige output en een bescheiden afmeting. Met een 8 inch down-firing woofer aangestuurd door een 150 Watt versterker vindt de S.5 makkelijk een plaats in elk interieur. Prijskaartje: € 599.

De S.9 tot slot vult grotere ruimtes met rijke, diepe lage tonen en is daarmee bedoeld voor de veeleisende luisteraar. De 10 inch down-firing woofer, gecombineerd met een passief membraan aan de voorzijde, wordt krachtig aangestuurd door een 350 Watt versterker. Nu op de markt voor € 949. 

Alle Sumiko Subwoofer modellen zijn gemakkelijk in een bestaand muziek- of filmsysteem te integreren. Rechtstreeks op de speakerklemmen van de versterker met behulp van de High-Level (Neutrik Speakon) aansluiting of met een RCA kabel op de pre-out of subwoofer out van de versterker. Alle modellen en uitvoeringen zijn uit voorraad leverbaar, meer informatie vind je op de website van Audiac.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »