NIEUWSDenon

Denon PMA 50 stereoversterker eerste model nieuwe serie


Redactie HiFi.nl | 15 december 2014 | Denon

Het Japanse Denon heeft een nieuwe serie hifi-componenten aangekondigd. De binnenkort te verwachten PMA-50 stereoversterker is het eerste model van de lijn, voorzien van een reeks digitale ingangen voor de moderne gebruiker, waaronder optisch, coaxiaal, USB-B en draadloos via Bluetooth.

De PMA-50 kenmerkt zich door originele Denon-geluidstechnologieën, zoals Advanced AL32 Processing en DAC Master Clock Design die zijn ontwikkeld voor de premium componenten. Het versterkergedeelte omvat DDFA®-technologie van CSR. Het uitgangstrapcircuit heeft een afzonderlijke constructie die een hogere signaal/ruisverhouding en lagere vervorming moet bieden in vergelijking met conventionele versterkers uit klasse D. Het versterkersysteem biedt hifi-audiokwaliteit in combinatie met een efficiency van 50W bij 4 ohm. Een subwoofer pre-out is beschikbaar om aan het geluid zelfs nog meer bas toe te voegen.

Aansluitingen
Er zijn meerdere digitale ingangen (2 optische en 1 coaxiale) voor compatibiliteit met digitale audiobronnen, samen met een analoge stereo-ingang voor bestaande analoge bronnen. Muziekliefhebbers kunnen daarnaast profiteren van hifi-audiokwaliteit bij gebruik van de nieuwste audiobronnen met hoge resolutie dankzij de USB-B-verbinding met een PC of Mac om PCM- en DSD-audiotracks af te spelen. Ondersteuning wordt geboden voor PCM-tracks tot 24-bits/192-kHz en 2,8 MHz and 5,6 MHz DSD-tracks. De PMA-50 is vóór de digitale versterker uitgerust met een speciaal geluidsisolatieblok om digitale ruis te elimineren die door de PC wordt opgewekt via de USB-ingang.

Muziek kan vanaf draagbare apparaten bovendien worden afgespeeld via de Bluetooth-connectiviteit van de PMA-50, die kan worden gepaird via de Bluetooth-knop op het frontpaneel. De PMA-50 is uitgerust met NFC (Near Field Communication) om sneller te kunnen pairen. Door een Bluetooth-apparaat met NFC-functie te activeren en deze te plaatsen naast het N-merkteken op de PMA-50 (op het zijpaneel), wordt het apparaat onmiddellijk gepaird zonder dat handmatig een wachtwoord hoeft te worden ingevoerd. De PMA-50 is, om audio van CD-kwaliteit te kunnen weergeven, uitgerust met CSR aptX Low Latency-decodering van de nieuwste generatie, die zonder de problemen van lipsynchronisatie een optimale tijdsynchronisatie biedt als audio wordt afgespeeld van videobronnen.

De PMA-50 is tevens uitgerust met een speciaal circuit voor de hoofdtelefoonversterker, dat zich kenmerkt door een operationele high-speed breedbandversterker met lage vervorming die is gekoppeld aan een volledig afzonderlijke laatste uitgangsfase. De PMA-50 is, om te kunnen worden gebruikt met een breed scala aan hoofdtelefoontypes, uitgerust met een instelbare regeling van de hoofdtelefoon-impedantie. Er zijn drie instellingen, een lage, gemiddelde en hoge impedantie, die een juiste afstemming bieden tussen de hoofdtelefoon-impedantie en de gain van de versterker.

Prijs en beschikbaarheid
De PMA-50 is vanaf januari 2015 verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 499 euro, in een zwart/ zilverkleurige afwerking. De voornaamste specificaties vind je hieronder.

 • Volledig digitale vermogensversterker van 50 W bij 4 ohm voor een krachtig en gedetailleerd geluid
 • Geavanceerde AL32 Processing en DAC Master Clock Design
 • 2x optische, coaxiale en digitale USB-ingangen van het type B met 192kHz/24bit High Resolution Audio
 • USB-B-ingang ondersteunt DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz High Resolution Audio
 • Blok voor isolatie van computerruis
 • Bluetooth ingebouwd, met aptX Low Latency en NFC
 • Hoogwaardige hoofdtelefoonuitvoer met gainregeling voor ondersteuning voor een groot aantal hoofdtelefoons
 • Subwoofer pre-out
 • Horizontale of verticale plaatsing
 • OLED met helder beeld – toont indicatie van invoerbron – roteert automatisch met horizontale of verticale plaatsing van unit
 • Verkrijgbaar in zwart/zilver
MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »