Advance Acoustic presenteert geïntegreerde versterker X-i120

Redactie HiFi.nl | 09 december 2014 | Advance Paris

Advance Acoustic vult haar X-line (lees ook onze recensie van de X-A220) aan met de geïntegreerde versterker X-i120. De versterker is voorzien van een D/A converter en de traditionele blauwe VU-meters die ook terug te vinden zijn bij veel andere producten van Advance Acoustic.

Net als voorgaande producten in de X-lijn onderscheidt de X-i120 zich met een acryl frontplaat, weinig knoppen en blauwe dimbare gekalibreerde VU-wijzermeters. Met een vermogen van 2 x 120W bij 8 Ohm ( 2 x 160W bij 4 Ohm) moeten zelfs de meest kritische luidsprekers aangestuurd kunnen worden.

De voeding bestaat uit twee ringkerntransformatoren en heeft een totale filtercapaciteit van 20.000 μF. Met de HIGH BIAS schakeling kun je de eindversterker in volledig Class-A laten opereren tot een vermogen van 25W per kanaal.

Voor het aansluiten van externe bronnen zijn er 5 digitale en 8 analoge ingangen, waaronder een Phono MM. Ook kunnen twee paar luidsprekers worden aangesloten. De X-i120 heeft verder een éénknopsbediening waarmee o.a. volume, ingangskeuze, toonregeling (met By-Pass), loudness en balans geregeld kunnen worden.

Het product is vanaf midden december leverbaar voor een adviesprijs van 1099 euro. Bekijk ook onze pagina's van Advance Acoustic en Servi-Q. Kijk voor meer informatie over de X-i120 ook op de website van de importeur.

MERK

EDITORS' CHOICE