C.E.C. introduceert nieuwe multifunctionele usb dac

Redactie HiFi.nl | 08 december 2014 | C.E.C.

C.E.C. lanceert de CD5; een muziekspeler die via de usb-ingang alle mogelijke muziekbestanden aankan en waar je ook cd’s mee kunt afspelen. Je kunt dus zowel streamen als je fysieke schijfjes blijven gebruiken.

De ESS Hyperstream DAC chip in de CD5 verwerkt via de usb-ingang PCM muziekbestanden tot 32-bit/384kHz en DSD128/5.6MHz. De coaxiale en toslink digitale ingangen accepteren PCM muziekbestanden tot 24-bit/192kHz. De CD5 heeft daarnaast een snaaraangedreven cd-loopwerk zodat je ook je vertrouwde cd’s kunt blijven afspelen.

Een digitaal filter biedt de mogelijkheid te schakelen tussen FLAT en PULSE (DSD alleen FLAT). De CD5 heeft RCA en XLR analoge uitgangen en twee digitale uitgangen, coaxiaal en toslink. Aan de voorzijde is nog een hoofdtelefoonuitgang beschikbaar.

De CD5 is leverbaar voor de prijs van 2.995 euro maar tot en met 31 januari geldt er een introductie korting van 10%.

De speler is uit voorraad leverbaar en al te beluisteren bij Chattelin Audio Systems in Den Haag en TG-Acoustics in Midden-Beemster. Neem ook een kijkje op onze Hear Everything Audio-pagina of bezoek de website van de importeur.


EDITORS' CHOICE