REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Trash


Redactie HiFi.nl | 26 november 2014

Bij Brazilië denken veel Europeanen waarschijnlijk aan muziek, dans, stranden en schaars geklede vrouwen. Maar daar zit ook een keerzijde aan en die wordt door regisseur Stephen Daldry (Billy Elliot) naar voren geschoven in Trash. De website Filmpjekijken.com beloonde onze filmtip deze week met vier uit vijf sterren.

De "vuilnisthriller" draait om drie jongeren uit Rio die hun geld verdienen met het doorspitten van de lokale afvaldump. Op een dag vindt één van hen tussen het vuilnis een mysterieuze portemonnee met een stapel geld, een foto van een jong meisje en de sleutel voor een locker op een treinstation. Ze besluiten de vondst verborgen te houden voor een corrupte politie-agent die duidelijk meer lijkt te weten.

En dat betekent de start van een kat-en-muis spel waarbij de jongens zo nu en dan ook hulp krijgen van buitenaf. Martin Sheen (Apocalypse Now) duikt af en toe op als priester en Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo) heeft dienst als zijn assistente.

Volgens redactrice Sophie Markvoort is het wel overduidelijk waarom deze Amerikaanse personages in het script zijn opgenomen: een veiligere inzet voor beleggers.

Volgens Markvoort zijn het vooral de acteerprestaties van de drie jongeren en het verhaal die de film de moeite waard maken: "Het trio schildert samen een onuitwisbaar portret, dat essentieel is voor het succes van de film. Vooral de debuterende Rickson Tevez speelt de sterren van de hemel, maar ook zijn "partners in crime" mogen niet vergeten worden."

 

Lees ook de volledige recensie op filmpjekijken.com. Trash draait vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen. Ook Horrible Bosses 2 waarin Jason Bateman, Charlie Day en Jason Sudeikis besluiten Chris Pine te kidnappen gaat morgen in première.

EDITORS' CHOICE