REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - The Hunger Games: Mockingjay Part 1


Redactie HiFi.nl | 21 november 2014

Deze week begon het einde van de Hunger Games-franchise. Het laatste deel van de boekverfilming (Mockingjay) is namelijk opgesplitst in twee delen en de eerste daarvan is deze week onze bioscooptip. De redactie van filmpekijken.com beloonde de film, met uiteraard Jennifer Lawrence in de hoofdrol, met vier uit vijf sterren.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 pakt de draad weer op waar het vorige deel, Catching Fire, was geëindigd: Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) heeft wederom de Hongerspelen weten te overleven, maar de nasleep is dit keer heel anders.

Haar thuis, District 12, is volledig verwoest en vriendlief Peeta (Josh Hutcherson) is gevangen genomen door President Snow (Donald Sutherland). Katniss wordt vervolgens door de rebellen (met Julianne Moore) gebombardeerd tot het boegbeeld van de aankomende revolutie.

"Lezers van de boeken zullen weten dat de eerste helft van The Mockingjay vooral opbouwend is en dat geldt ook voor de film. Het vormt vooral een opmars naar de ontknoping van het verhaal waar we nog een jaar op zullen moeten wachten", schrijft redactrice en Hunger Games-specialiste Alette Kreuze.

De film bevat dus iets minder actie en spektakel dan de voorgaande delen, maar is volgens Kreuze nog absoluut de moeite waard. "Voor lezers van de boeken zal het een feest van herkenning zijn, maar ook zij die niet bekend zijn met het verhaal moeten toch wel de cast, het verhaal en een aantal imposante kippenvel momenten kunnen waarderen."

 

De volledige recensie van The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 is hier te lezen.

De andere premières van deze week waren de actiefilm John Wick (met Keanu Reeves), The Skeleton Twins (met SNL-veteranen Bill Hader en Kristen Wiig), White Bird in a Blizzard met Shailene Woodley, de Annie M.G. Schmidt-verfilming Wiplala en het Japanse Still The Water.

De hoogste score (vijf uit vijf) was echter voor de briljante tragikomedie Still Life met Eddie Marsan.

EDITORS' CHOICE