NIEUWSAudioSense

AudioSense komt begin 2015 met HDP5 en Pre-Mate van DEQX

Redactie HiFi.nl | 18 november 2014 | DEQX

Het grote stokpaardje uit de catalogus van DEQX, de HDP4, krijgt een opvolger in de vorm van de HDP5. importeur AudioSense verwacht het nieuwe apparaat, evenals de nieuwe Pre-Mate, begin 2015 te kunnen leveren.

De nieuwe versie krijgt een touchscreen om input en volume te bedienen. Na verloop van tijd zal er ook een smartphone-app komen voor de bediening. Het faselineaire actieve wisselfilter is gebouwd met speciale software. De nieuwe DEQX dient ook als meetapparaat (te besturen met een Windows computer/laptop), functioneert als voorversterker en DAC en heeft uitgebreide ‘roomcorrection’.

DEQX is uniek betreffende correcties in het frequentiedomein en het tijdsdomein. Duizenden frequentiegebieden worden in tijd gecorrigeerd om ervoor te zorgen dat het gehele audiospectrum tegelijkertijd je oor bereikt. Het stereobeeld is dan 3D. Je kunt passief gefilterde luidsprekers actief maken naar een high-end niveau of dat laten doen door AudioSense. Of ervoor kiezen om zelf een speakersysteem bouwen met een eigen wisselfilter.

De verwachte prijs van HDP5 zou op 6.495 euro komen te liggen. AudioSense zal begin 2015 ook de opvolger van de DEQX Mate, de zogenaamde Pre-Mate, gaan leveren, waarvan de prijs naar verwachting 5.995 euro zal bedragen. Lees ook meer informatie over het Australische merk DEQX (dat je uitspreekt als Deks) en neem een kijkje op de website van AudioSense.


EDITORS' CHOICE