Streaming4Home geeft upgrade aan CAT-MINI

Redactie HiFi.nl | 02 november 2014

De CAT-MINI streamer krijgt van Streaming4Home een vernieuwde versie. Zowel de software als de hardware van de kleine Computer Audio Transport wordt voorzien van een upgrade.

De software van de nieuwe versie is gebaseerd op Linux en is speciaal ontworpen om muziek te maken. Het maakt gebruik van een minimum aan softwarecomponenten voor meer rust in het geluid. De systeem software staat op een SDD en de data op een separate opslag harddisk van 1TB, zodat de twee disks elkaar niet beïnvloeden.

Het digitale audio signaal wordt via de USB uitgang asynchroon naar de externe (USB) D/A converter gestuurd. Nagenoeg alle op de markt zijnde D/A converters ondersteunen Linux, maar er wordt geadviseerd om voor de zekerheid ook de handleiding te raadplegen.

De CAT-MINI is fanless om zo onnodige bijgeluiden te voorkomen. In tegenstelling tot de normale CAT-systemen is de kleinste Computer Audio Transport niet uitbreidbaar. De afmetingen van de streamer zijn 20,5 x 24 x 7 cm.

De CAT-MINI werkt ook met Spotify en Qobuz. Hij speelt de meest gebruikte formaten af: MP3, CD resolutie, High-Res en tevens DSD-bestanden. Het vernieuwde model is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 749 euro.


EDITORS' CHOICE