NIEUWSReimyo

Nieuwe speciaalzaak: Exaudi


Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2014 | Reimyo

Nederland is weer een hifiwinkel rijker. In het Limburgse Echt is vanaf nu speciaalzaak Exaudi geopend. Akoestiekaanpassing en exclusieve audio staan hier centraal.

Vorig jaar rond deze tijd op de X-Fi Show was er al een aankondiging van een nieuwe speciaalzaak in wording. Het heeft toch nog even moeten duren door vertragingen en onvoorziene werkzaamheden. Nu is Exaudi dan toch definitief geopend voor publiek.

De juiste akoestische omstandigheden vormen een belangrijke basis voor een mooie en hoogwaardige muziekweergave. Een galmkamer, een luisterruimte en 'de salon' zijn speciaal vormgegeven en ingericht bij Exaudi om je te laten ervaren wat galm en akoestiek betekenen voor muziekweergave. Uniek is dat je in de galmkamer en luisterruimte eigenhandig kunt experimenteren met akoestische producten. Je gaat dan horen hoe beide ruimtes akoestisch reageren en hoe dat uitwerkt op de muziekweergave. In de galmkamer gaat het er heel heftig aan toe, met nagalmtijden op spreekniveau hoorbaar tot bijna 8 seconden en een verstaanbaarheid van bijna niks. Dit staat in schril contrast met de akoestiek in de aangrenzende ruimtes. Kom dat vooral zelf ervaren!

In de huiselijk ingerichte luisterruimte (de Reimyo-Room) met een daarvoor speciaal zelf ontworpen akoestische wand, staat een complete Reimyo-set speelklaar. Deze set vormt qua muzikaliteit een wereldreferentie en is bedoeld voor de veeleisende liefhebber. Op afspraak krijg je ruim gelegenheid voor een luistersessie. Op de verwarmde natuurstenen vloer kun je zelfs op je sokken rondlopen en ongestoord luisteren, lekker onderuit in een diepe fauteuil.

In de salon maak je kennis met digitale (wi-fi, NAS & streaming), analoge-, personal-, head-fi en High End audio-toepassingen. Hier geven ze, naast diverse andere mooie merken, speciaal aandacht aan de exclusieve merken Devialet, Astell&Kern, Hifiman en Harmonix. De laatste in de vorm van een nieuw Harmonix Inspiration Center.

Bij Exaudi kun je rekenen op de meest brede ervaring, kennis en expertise van Harmonix-tuning, systeem- en roomtuning in Europa. Ook kun je je eigen accessoires (gaan) vergelijken met die van Harmonix en zelf beoordelen wat ze doen met de muziekweergave. Je bent van harte welkom al deze ruimtes zelf te komen bewonderen. Kijk op de website voor meer informatie of maak een afspraak. 

Exaudi
Houtstraat 65
6102 BE Echt
Website 

EDITORS' CHOICE