NIEUWSMarmitek

Marmitek IR Control 10 XTRA: Een prima oplossing!

Ivo van den Broek | 19 oktober 2014 | Marmitek | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Marmitek levert betaalbare consumenten elektronica op het gebied van Home Entertainment en Home Automation, gericht op verbetering van comfort, ontspanning en veiligheid door middel van slimme innovaties voor in en om de woning. Met de nieuwste oplossing van Marmitek plaatst u uw AV apparatuur in een kastje of tv meubel. Zelfs als de voorzijde hiervan volledig is gesloten, blijft het bedienen mogelijk. En laat ik dat nu nét nodig hebben.

Marmitek heeft meerdere oplossingen om AV apparatuur die uit het zicht staat te bedienen. In mijn geval gaat het om een Blu-ray speler die in een kledingkast staat op de slaapkamer. Tegen de achterzijde van de kast hangt een Samsung LED scherm. Hierop is de Blu-ray speler aangesloten die ik wil bedienen zonder hem te zien. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik de IR Control 10 XTRA van Marmitek tegen.

Installatiegemak
In het persbericht dat voor mij de IR Control 10 XTRA van Marmitek inleidde stond gelijk het antwoord waarom ik juist voor deze oplossing zou moeten kiezen. De IR Control 10 XTRA is namelijk de infraroodverlenger met het hoogste installatiegemak. Doordat de set voorzien is van twee IR blasters in plaats van IR LEDs, komt de plaatsing hiervan niet nauwkeurig. U plaatst de IR Blasters op een willekeurige plek in uw kast (één per compartiment/kastdeel) en het IR licht vindt vanzelf de weg naar uw AV apparatuur. Verder is dit een van de meest onzichtbare oplossingen ooit door de IR ontvanger die niet groter is dan een pennendop.


Kijken maar!
Eenmaal het pakket ontvangen, ben ik gelijk maar aan de slag gegaan. Ik heb de IR ontvanger op een onzichtbare plek onder de tv geplaatst - deze is inderdaad erg klein. Vervolgens heb ik de IR module in de kast geplaatst evenals de IR Blaster waarmee ik naast de Blu-ray speler eventueel in de toekomst extra geplaatste apparatuur kan bedienen. Vervolgens de kast dicht en met afstandsbediening in de hand voor de tv gaan zitten. Kijken maar!

Conclusie
Ik kan hier nu wel een heel technisch verhaal gaan lopen ophangen, maar dat is geheel niet nodig en wat mij betreft niet interessant. De Marmitek IR Control 10 XTRA doet gewoon wat hij moet doen en met verve. Qua installatie kan een kind de was doen en door zijn flexibiliteit is hij voor de toekomst uitgerust. Een prima oplossing!

Prijs en beschikbaarheid
Adviesprijs Marmitek IR Control 10 XTRA: 119,95.

MERK

EDITORS' CHOICE