NIEUWSMarantz

Marantz introduceert AV7702

Redactie HiFi.nl | 29 september 2014 | Marantz

Marantz staat op het punt om met de AV7702 voor het eerst een meerkanaals AV-voorversterker met Dolby Atmos-technologie op de markt te brengen. Deze nieuwkomer is bovendien voorzien van ingebouwde WiFi, Bluetooth, en de nieuwste audio- en videoverwerkingstechnologieën. 

De AV7702 is uitgerust met current feedback-topologie en door Marantz zelf ontwikkelde high-definition HDAM's. De ingebouwde WiFi- en Bluetooth-functionaliteit geven toegang tot een vrijwel onbeperkt aantal muziekbronnen, waaronder internetradio, Spotify Connect en AirPlay. Op basis van DLNA-ondersteuning voor netwerkstreaming kan de AV7702 daarnaast muziek afspelen die op een pc of extern opslagapparaat is opgeslagen.

Nagenoeg alle bestanden worden ondersteund, inclusief MP3-, WMA-, FLAC HD-, ALAC-, WAV192/24- en AAC-bestanden. Er is ook ondersteuning van Gapless voor afspelen zonder pauzes, DSD en AIFF. Om de lijst met aansluitopties compleet te maken, is het systeem voorzien van een digitale USB-ingang die compatibel is met de iPod, plus een Phono MM-ingang voor de vinylfan.

Het videogedeelte ondersteunt de nieuwste HDMI-standaard (4K 60 Hz passthrough) en heeft 7 + 1 HDMI-ingangen en drie uitgangen voor de hoofdruimte en voor toepassing in andere ruimten (Multizone). De AV7702 in kan SD- en HD-beelden upscalen naar Full HD 1080p, en 4K Full Rate (50/60 Hz). Dit alles staat garant voor complete compatibiliteit met de nieuwste HD-displays en -bronapparatuur. Dankzij de vier DSP-engines (Digital Sound Processing) kan de AV7702 11.2-kanalen aan voor volledige ondersteuning van Audyssey DSX, DTS Neo:X 11.1, evenals de nieuwste decoderingstechnologie Dolby Atmos.

Op het vlak van versterkingsopties is de AV7702 voorzien van 13.2-kanaals pre-out-functionaliteit (11.2-kan. XLR, 13.2-kan. RCA). De meest geavanceerde Audyssey-versie, MultEQ XT32 (geschikt voor Pro). De AV7702 is vanaf oktober 2014 verkrijgbaar in een zwarte afwerking.

MERK

EDITORS' CHOICE