NIEUWSKEF

KEF Blade event bij Aelivé


Redactie HiFi.nl | 24 september 2014 | KEF

Bij Aelivé Hifi Projecten in Bergambacht kun je op 17 en 18 oktober aanstaande terecht voor het KEF Blade event. De Blade is 's-werelds eerste 'single apparent source'-luidspreker. Het design alleen is al een bezoekje waard, maar het gaat natuurlijk om het beluisteren ervan.

Net als het luisteren naar één stem in plaats van vele, is geluid vanuit één enkele bron duidelijker en helderder. Dat uitgangspunt heeft KEF gebruikt voor de Blade speaker. Niet alleen de akoestische middelpunten van de HF en MF drivers in de Uni-Q eenheid vallen samen. De vier LF drivers zijn symmetrisch op gelijke afstand daarvan gemonteerd zodat hun akoestische middelpunten exact hetzelfde punt in de ruimte bezetten. Deze ‘puntbron’ configuratie is wat de Blade zo coherent maakt over het hele frequentiebereik met een merkbaar grotere nauwkeurigheid dan mogelijk is bij enige conventionele luidspreker. 

De filosofie achter Aelivé is gebaseerd op de overtuiging dat iedereen op zijn of haar manier verstand heeft van beeld en geluid. Iedereen beleeft op eigen wijze, en bepaalt zodoende gevoelsmatig wat het beste past. Daarom is iedereen van harte welkom op 17 en 18 oktober tijdens het KEF Blade event. Van tevoren graag even aanmelden via e-mail of telefoon. 

Aelivé
Pleinstraat 4
2861 XH Bergambacht

Tel: 0182 357 757
E-mail info@aelive.nl
Website 

MERK

EDITORS' CHOICE