NIEUWSMarantz

Marantz introduceert hoofdtelefoonversterker met DAC

Redactie HiFi.nl | 19 september 2014 | Marantz

Marantz kondigt zijn eerste hoofdtelefoonversterker met geïntegreerde DAC aan, de HD-DAC1. Hij is uitgerust met versterkingstechnologieën uit de Premium 11-serie. De nieuwe productcategorie heeft ook een geheel nieuwe vormgeving gekregen.

Met een hoofdtelefoon wordt muziek luisteren persoonlijker. Je maakt deel uit van de muziek en bovendien kun je het geluid zo hard zetten als je wilt. De uitgangen op sommige apparaten (met name op pc's en draagbare spelers) zijn echter vaak niet in staat om het allerbeste uit een goede hoofdtelefoon te halen, omdat de toegepaste digitaal-naar-analoog-omzetter (DAC) van lage kwaliteit is.

Daarom heeft Marantz besloten een afzonderlijke versterkerfase voor de hoofdtelefoon te introduceren. Wat het merk belooft? “Een ongelooflijk emotionele, energieke hoofdtelefoonbeleving die zowel met totale overtuiging een overdonderend crescendo neerzet als de meest subtiele details met feilloze precisie.”

De HD-DAC1 kan een impedantie tot 600 ohm aan. Dat komt door de drietrapsversterkingsregeling, de Marantz HDAM-SA2-modules, een DAC met hoge stroomwaarden (CS4398), en de vaste en variabele RCA-uitgangen. Op de versterker kun je niet alleen de hoofdtelefoon aansluiten, maar ook je geïntegreerde hifiversterker of een paar actieve luidsprekers of eindversterkers.

Met de optische en digitale coax-ingangen, en de USB-B-poort, kun je muziek direct vanaf de pc of Mac streamen. Ook iDevices kunnen worden aangesloten via de USB-poort aan de voorzijde. Er is ook nog een analoge ingang opgenomen. De USB-B werkt in de asynchrone modus ter ondersteuning van niet alleen 192 kHz / 24-bits audio met hoge resolutie, maar ook de directe streamingformaten DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz.

Om de kwaliteit te garanderen bij aansluiting op een computer heeft Marantz extra isolatie aangebracht rond de USB-B-ingang, waarmee de kans dat door de computer gegenereerde hoogfrequente ruis de HD-DAC1 binnendringt, wordt vermeden. De HD-DAC1 is verder uitgerust met een jitterremover en een dubbele klok.

De Marantz HD-DAC1 is medio oktober 2014 verkrijgbaar in het zwart en zilver-goud, voor een adviesprijs van 799 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE