Vinyltip: dé analoge toolkit

Redactie HiFi.nl | 01 augustus 2014 | Clearaudio

In de rubriek Vinyltips behandelen we een aantal niet te missen accessoires voor de draaitafelfanaat, of je nou een instapper, een ervaren hobbyist of een volwaardige professional bent. En toegegeven, het onderwerp van vandaag is er waarschijnlijk toch vooral één voor die laatste categorie...

De Clearaudio Analoge Toolkit is namelijk een koffer ramvol essentiële gereedschappen voor de serieuze vinylliefhebber. En – opnieuw – toegegeven, daar komt een prijskaartje bij. Maar dan ben je wel voorzien van alle middelen om het optimale resultaat uit je platenspeler te halen: wie een perfecte combi van a-klasse accessoires zoekt, zit met deze toolkit gebakken.

Bekijk 'm in onze shop

Platenspelers zijn er gelukkig in iedere prijsklasse, dus er is bijna geen reden te bedenken om niet aan het zwarte goud te beginnen. Vinyl is tenslotte één van de puurste vormen van genieten van muziek. En voor de serieuze liefhebber is het draaien van een plaat een soort ritueel dat totaal niet te vergelijken valt met het afspelen van een cd'tje of het digitaal selecteren van een album uit de streaming muziekbibliotheek. Bij dat ritueel horen diverse aspecten, waarbij de keuze voor de verschillende elementen van een draaitafel en vooral ook het afstellen en onderhouden ervan een belangrijke rol spelen. Dat is precies waar de toolkit van de Duitsers om de hoek komt.

De Clearaudio Professional Analoge Toolkit is een praktische, stevige kunststof koffer, voorzien van een met schuim gevoerde binnenkant, die toegang biedt tot een waar paradijs aan instrumenten. Aan alles is gedacht: van de instelling sjabloon op een toonarm, een libel voor een optimale uitlijning van de aandrijving en een precisie mini-libelle voor headshell (en dus de oriëntatie van de VTA en azimuth), tot een verscheidenheid aan sleutels, pincetten en alle keukengerei voor naaldschoonmaken, en nog veel meer voor het opzetten en aanpassen van platenspelers. Zelfs aan een testrecord in het deksel aan de bovenzijde van de koffer is gedacht.

Clearaudio Professional Analogue Toolkit: € 899,-


EDITORS' CHOICE