NIEUWSYamaha

Yamaha introduceert duo voor hifi-starters


Redactie HiFi.nl | 13 september 2014 | Yamaha

Met de presentatie van de CD-N500 en de R-N500 vorig jaar verenigde Yamaha voor het eerst klassieke hifi-componenten met de netwerkmogelijkheden van het digitale huis. Op de IFA 2014 introduceerde Yamaha een volgend duo van netwerk-stereoreceiver en netwerk-cd-speler, dat zich richt op hifi-starters: de CD-N301 en R-N301.

Beide componenten beschikken over Apple AirPlay en Yamaha MusicPlay. Zo wordt de muziek direct naar de CD-N301 of R-N301 gestuurd. De favoriete muziek kan ook via DLNA thuisnetwerk-streaming vanaf PC/Mac of NAS (netwerkopslag) worden afgespeeld. Met muziekstreamingdiensten zoals Spotify kan er worden geluisterd naar een nog groter muziekaanbod. Door de ondersteuning van de vTuner-databank zijn veel radiozenders per direct op te roepen. De bediening van de R-N301 en de CD-N301 en de streaming via Yamaha MusicPlay gaat via de Yamaha NP Controller-App, die gratis wordt aangeboden voor Apple iOS of Google Android. Als alternatief wordt voor de bediening ook een klassieke infrarood-afstandsbediening meegeleverd.

Yamaha CD-N301
Het design van de CD-N301 volgt het Yamaha hifi-concept: het bekende front van aluminium met zijn Hairline-oppervlak. Zowel de opbouw van de componenten als de 192kHz/32-bit Burr-Brown-High-Precision-DAC staan garant voor de audiokwaliteit.

Yamaha R-N301
De R-N301 is een klassieke stereo hifi-receiver die uitgebreid is met verschillende netwerkfuncties. Ook beschikt hij over een FM/AM-radiotuner. Hij kan met 2 x 100 Watt zelfs grotere luidsprekers aansturen. Naast de klassieke analoge ingangen beschikt de R-N301 ook over twee digitale ingangen, waarvan er één optisch en één coaxiaal is. Zo kunnen bijvoorbeeld een Blu-ray-speler en een televisie worden verbonden met de receiver. 

De Yamaha netwerk-stereoreceiver R-N301 en de netwerk-cd-speler CD-N301 zijn vanaf september 2014 verkrijgbaar in de kleuren Zwart en Zilver. De adviesverkoopprijs bedraagt 349,00 euro voor de R-N301 en 399,00 euro voor de CD-N301.

De CD-N301 en de R-N301 zijn uit te breiden met Yamaha-adapters die als accessoire optioneel verkrijgbaar zijn: de wifi-adapter YWA-10 zorgt voor de toegang tot het draadloze thuisnetwerk, via de Bluetooth Wireless Audio Receiver YBA-11, die alleen samen met de R-N301 te gebruiken is, is draadloze audiostreaming via Bluetooth mogelijk.

MERK

EDITORS' CHOICE