NIEUWSYamaha

Yamaha presenteert nieuw hifi-ensemble

Redactie HiFi.nl | 09 september 2014 | Yamaha

Yamaha heeft tijdens IFA een nieuw hifi-ensemble gepresenteerd, bestaande uit de A-S2100 geïntegreerde versterker en de CD-S2100 sacd-speler/USB-DAC.

A-S2100
De basis van het ensemble is de A-S2100: een geïntegreerde versterkerschakeling met symmetrische opbouw. Het design van de eindtrappen is gebaseerd op de technologie voor ongeaarde symmetrische versterking. Dit zorgt voor een Push-Pull-werking van de uitgangstrap en elimineert de effecten van spanningsschommelingen. Bovendien bestaan de uitgangselementen uit MOSFET’s met gelijke polariteit aan de plus- en de minzijde. Op die manier ontstaan er geen schommelingen in de geluidskwaliteit door een verschillende polariteit.

De A-S2100 beschikt over een versterker voor hoofdtelefoon en over een Phono-versterker voor MC- en MM-systemen; beide zijn geheel gescheiden opgebouwd. Een precieze volumeregeling met drievoudige parallelschakeling zorgt voor een snelle reactie op veranderingen van het volume. De bouwwijze met een geoptimaliseerde gewichtsverdeling en massief binnenframe en de metalen pootjes staan garant voor de hoogste stabiliteit en stijfheid.

CD-S2100
Met de CD-S2100 combineert Yamaha een cd-speler en USB-DAC in één hifi-component. De drive speelt cd's en sacd's af en de stabiele constructie voorkomt storende trillingen. De CD-S2100 kan audioformaten op hoge resolutie tot 192kHz/24Bit van USB-opslagmedia of direct vanaf PC/Mac via een USB-DAC-functie afspelen. Als D/A-converter maakt Yamaha gebruik van de ES9016 van ESS Technology. Bovendien wordt in de CD-S2100 gebruik gemaakt van een ééntraps analoge configuratie van de I/V-converter-schakeling. De schakelingen achter de D/A-converters versturen het signaal via configuraties met symmetrische plus- en minzijden.

Omdat het oog ook wat wil is gekozen voor een front van geborsteld aluminium en houten gelakte zijkanten. Ieder individueel element – de VU-meters van de A-S2100, het halfspiegelende display van de CD-S2100, de bedieningselementen van gefreesd aluminium – draagt bij aan de unieke uitstraling van de serie.

De adviesverkoopprijs inclusief btw is 2.199,00 euro voor de geïntegreerde versterker A-S2100 en 2.099,00 euro voor de sacd-speler/USB-DAC CD-S2100.

MERK

EDITORS' CHOICE