NIEUWSPhilips

IFA introducties Philips: Soundbar en Bluetooth speakers


Redactie HiFi.nl | 05 september 2014 | Philips

Philips heeft een aantal gloednieuwe producten geïntroduceerd tijdens IFA in Berlijn, waaronder de Philips Fidelio B5 draadloze soundbar met surround-geluid en een nieuwe serie Bluetooth-speakers.

Fidelio B5 Soundbar
De Philips Fidelio B5 draadloze soundbar met surround-geluid is de meest recente toevoeging aan het Philips Fidelio-assortiment en biedt een  oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een bioscoopervaring voor thuis. Het apparaat beschikt over twee draadloze, afneembare luidsprekers. Deze speakers kunnen ook los van elkaar worden gebruikt als Bluetooth-luidsprekers. Philips belooft een heldere geluidsweergave voor film, tv en muziek.

In de standaardconfiguratie biedt de Fidelio B5 prima geluid voor tv-programma’s en films. Maar wanneer je je echt in de actie wil onderdompelen, kun je de twee draadloze afneembare luidsprekers achter je plaatsen voor een surround-geluidservaring. Waar je ze neerzet maakt niet uit. Als je ze hebt geplaatst, schakel je een speciaal ingebouwd algoritme in dat zorgt voor een uitgebalanceerd surround-geluid, ongeacht waar de luidsprekers zich in de ruimte bevinden, aldus Philips.

Het geluid wordt geproduceerd door 3-inch drivers met soft-dome tweeters. Dolby Digital- en Dolby Pro Logic II-technologie bieden de surround-geluidervaring. Dankzij de toepassing van draadloze audiotechnologie is er geen risico op netwerkruising tussen de afneembare luidsprekers. De soundbar is behandeld met een speciale coating die zorgt voor stofbestendigheid en bescherming tegen per ongeluk gemorste vloeistoffen. Het is ook luchtdoorlatend, zodat de geluidsgolven het doek ongehinderd kunnen passeren.

Elk onderdeel van de soundbar – dus het apparaat zelf en de twee draadloze luidsprekers – kunnen los worden gebruikt als Bluetooth-luidspreker. Je kunt de afneembare luidsprekers op elke gewenste locatie in of zelfs rond je huis plaatsen. Een volledig opgeladen accu kan tot vijf uur meegaan voor muziek en tot tien uur in de filmstand. De Fidelio B5 is uitgerust met Bluetooth aptX- en AAC-technologie voor hifi-streaming en NFC-technologie om de soundbar eenvoudig aan andere apparaten te koppelen. De Philips Fidelio B5 draadloze soundbar met surround-geluid is vanaf oktober 2014 verkrijgbaar voor € 799.

Bluetooth Speakers
Daarnaast heeft Philips zijn nieuwe serie Bluetooth-speakers geïntroduceerd. De serie bestaat uit compacte speakers die eenvoudig zijn aan te sluiten op elk apparaat. Ze zijn voorzien van een ingebouwde microfoon zodat ze ook voor telefoongesprekken kunnen worden gebruikt.

De BT7500 is de grootste speaker in de serie en geschikt voor de woonkamer. Het geluid wordt geproduceerd door aparte tweeters, woofers en basradiatoren in combinatie met digitale geluidsverwerking (Digital Sound Processing, DSP). Hij is verder uitgerust met Bluetooth met aptX- en AAC-technologie en met NFC. Met de BT5500 en BT5580 neem je zelf gekozen nummers gemakkelijk door het huis mee. Ook handsfree telefoongesprekken zijn mogelijk dankzij de ingebouwde microfoon. Verder biedt de USB-poort de mogelijkheid om mobiele apparaten op te laden tijdens het afspelen.

Beide speakers zijn draagbaar: de BT5580 heeft een oplaadbare batterij, en de BT5500 biedt de optie om vier AA-batterijen te gebruiken. Verder is het mogelijk om apparaten middels NFC te koppelen en in ‘hifi-kwaliteit’ te streamen via aptX en AAC, waarbij de tweeter en driver voor een evenwichtig geluid zorgen, aldus Philips.

Dankzij de smalle vormgeving kun je deze draadloze, draagbare stereospeaker gemakkelijk kwijt in een tas of rugzak. De BT3500 is voorzien van een uitklapbare standaard, zodat je je muziek elke gewenste kant op kunt richten. Ook deze is uitgerust met NFC.

De BT2500 is een compacte speaker die in je handpalm past. Je kunt het apparaat zowel verticaal als horizontaal plaatsen. En ook handsfree bellen is mogelijk dankzij de ingebouwde microfoon. De hele serie is vanaf september verkrijgbaar. De adviesprijzen iggen tussen de 49,99 en 149,99 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE