NIEUWSSamsung

Samsung introduceert eerste curved soundbar


Redactie HiFi.nl | 01 september 2014 | Samsung

Samsung introduceert deze week tijdens IFA ‘s werelds eerste gebogen soundbar. Dat een soundbar een geschikte oplossing is voor het mindere geluid uit je flatscreen weten we. Maar als je net een Samsung Curved TV heb gekocht is zo’n rechte soundbar niet zo handig. Met de Curved Soundbar heeft het merk een speaker gecreëerd speciaal voor deze curved televisies.

De 42 millimeter brede soundbar heeft een curve van 4,200 millimeter, net als de curved Ultra HD 4K TVs en kan zowel voor de 55 inch als de 65 inch modellen gebruikt worden. Hij kan in de muur worden gemonteerd onder je televisie. Eventueel zelfs als vervanger voor de Samsung stand.

 

De soundbar bezit twee speakerunits aan weerszijden en is uitgerust met 8.1-kanaals ondersteuning. Het merk belooft hierdoor een wijd surround geluid. Hij kan bediend worden via de afstandsbediening van de tv, of draadloos via ‘TV SoundConnect’. De prijs en beschikbaarheid in Nederland is nog niet bekend, maar het wordt in ieder geval een fraaie aanvulling op de lijn curved tv-toestellen zoals we ze in Las Vegas tegenkwamen (zie ook video).

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »