NIEUWSKEF

KEF Reference 5 wint EISA-award


Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2014 | KEF

De Reference 5 van KEF is in de prijzen gevallen tijdens de EISA. De speaker ging er met de award ‘European High-End Audio 2014-2015’ vandoor.

De beste reproductie van opgenomen geluid. Dit is altijd het doel geweest van de legendarische Reference-serie van KEF. En na 40 jaar continue ontwikkeling, heeft de Reference haar naam als maatstaf voor high-end akoestische engineering meer dan verdiend. Dat is ook de mening van het EISA-panel.

Het EISA oordeel luidt letterlijk als volgt:
“Al veertig jaar lang wordt KEF’s vlaggenschiplijn aangeduid met de naam ‘Reference’ – een oefening in extreme hoogwaardig ontwerp die in 2014 heelmaal bij de tijd wordt gebracht met de lancering van vijf nieuwe Reference luidsprekers. Beschikbaar in piano black, satin american walnut of luxury gloss rosewood, is de 1,35 meter hoge reference 5 de trotse topper van de reeks. Door de combinatie van vier nieuw ontworpen 6,5 inch bassdrivers, met conussen met zachte contouren die ontworpen zijn om de uni-q puntbron-array te complementeren, is het geluid zeer indrukwekkend en realistisch. Dit, naast de meer dan gemiddelde gevoeligheid, de uitstekende bass extensie en het mooie design levert de Reference 5 EISA’s high-end audio award op."

MERK

EDITORS' CHOICE